Now Reading
Waarom moet u uw mobiele telefoon updaten?

Waarom moet u uw mobiele telefoon updaten?

mobiele telefoon updaten

Bijna iedereen beschikt tegenwoordig over een smartphone. Om uw besturingssysteem up to date te houden ontvangt uw telefoon eens in de zoveel tijd een update. Een software update moet u zelf installeren. Vaak geeft de software update toegang tot nieuwe functies of verbeterd dit de beveiliging van uw toestel. Sommige mensen laten hun updates lang staan voor dat ze worden geïnstalleerd, is dit wel zo verstandig? Waarom moet u uw mobiele telefoon updaten?

Hoeveel updates komen er?

Hoeveel software updates u ontvangt is afhankelijk van uw toestel. Een nieuwe smartphone ontvangt nog met enige regelmaat een update. Oudere toestellen ontvangen er nog 1 per jaar of zelfs helemaal geen updates meer. Het doorvoeren van nieuwe functies op toestellen kost de fabrikant veel tijd waardoor er voor gekozen wordt om oudere toestellen niet meer dezelfde update te geven. Hoeveel updates u ontvangt is per toestel verschillend. Ook wanneer de updates komen is onvoorspelbaar. Bij een nieuw toestel kunt u binnen de eerste 6 maanden wel een update verwachten.

Waarom moet u uw mobiele telefoon updaten?

Nu dan het grote waarom? Want uw telefoon werkt toch goed? Waarom zou u dan een update installeren? Bij een update kunnen zoals gezegd nieuwe functies worden toegevoegd maar ook de beveiliging van uw toestel wordt verbeterd. Wanneer u er voor kiest uw smartphone niet meer te updaten kan het voorkomen dat uw beveiliging lek is. Vaak stuurt een fabrikant de updates niet voor niets dus het is aan u om ze netjes te installeren.

Ook uw apps vragen uw aandacht

Dat u eens in de zoveel tijd een update ontvangt van uw besturingssysteem is nu bekend maar ook uw geïnstalleerde apps vragen soms om aandacht. Wanneer u heeft ingesteld dat apps automatisch updaten hoeft u hier niets mee te doen. Het kan ook zijn dat u uw apps handmatig moet updaten, in dat geval is het verstandig om dit ook af en toe te doen. Zeker uw Whatsapp en internetbankeieren moet altijd up to date zijn.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top