Now Reading
Hoe kunt u de batterijduur van uw telefoon verlengen?

Hoe kunt u de batterijduur van uw telefoon verlengen?

Als u een nieuwe telefoon heeft zult u erg blij zijn met de baterijduur. Het gaat lang mee en u hoeft de telefoon misschien wel 2 of 3 dagen niet op te laden. Naarmate de telefoon ouder wordt zal de baterijduur korter worden en zult u de telefoon steeds vaker aan de oplader leggen. Hoe kunnen we er voor zorgen dat de batterij goed blijft en toch wat langer mee gaat?

Goed opladen

Om de batterij zelf goed te laten functioneren is het belangrijk dat u de telefoon ook goed oplaadt. Zo wordt er bij een nieuwe telefoon aangeraden om deze helemaal op te laden en vervolgens net zo lang te gebruiken tot dat deze uitvalt. Het beste is echter om dit vaker te doen of om de telefoon in ieder geval zo ver mogelijk leeg te laten voordat u dit weer oplaadt. Anders wordt uw batterij namelijk lui als deze continue aan de oplader ligt of snel opgeladen wordt. Het best is dan ook om de telefoon niet ’s nachts op te laden maar overdag zodat deze niet 8 uur lang aan de oplader ligt.

Temperatuur

Een telefoon kan ook last hebben van een te lage of te hoge temperatuur. De batterij kan daardoor veel sneller leeg raken door dat deze harder moet werken om af te koelen. Een telefoon werkt het beste tussen de 0 en 35 graden. Wanneer uw telefoon onder uw kussen terecht komt tijdens het slapen of in de zon ligt kan dit er dus voor zorgen dat de batterij leeg loopt.

Helderheid aanpassen

Op een telefoon kunt u ook aangeven hoe fel u het scherm zou willen. Als u dit altijd erg fel heeft staan zal de batterij hierdoor ook een stuk sneller leeg lopen want dit gebruikt erg veel energie. Dit kunt u best wat lager zetten en ook dan kunt u het goed zien. Wanneer de omgeving ook wat donkerder is zoals in de avond dan kunt u dit helemaal laag zetten want dan is het scherm erg goed te zien.

Energie besparen

Telefoons hebben ook een extra bespaarfunctie. Deze kunt u ook inschakelen wanneer u dit nodig heeft of wanneer u liever altijd energie wilt besparen. Let wel op dat bijvoorbeeld de helderheid automatisch laag wordt gezet en extra functies uitgeschakeld worden.

Geef uw telefoon een langer leven met deze tips.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top