Now Reading
Tips om de levensduur van uw e-bike accu te verlengen

Tips om de levensduur van uw e-bike accu te verlengen

e-bike accu

In Nederland is de elektrische fiets al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Niet alleen ouderen maar ook steeds meer jongeren mensen zijn in het bezit van een e-bike. De aanschaf van een nieuwe of gebruikte e-bike is hoog. U wil natuurlijk zo lang mogelijk van uw nieuwe fiets kunnen genieten. Met deze tips kunt u de levensduur van uw e-bike accu verlengen.

Uw e-bike accu verwijderen en bewaren

Fietsen kunt u het hele jaar door doen, toch zult u in de winter minder gebruik maken van uw elektrische fiets dan in het voorjaar of in de zomer. Indien u uw e-bike langere tijd niet gebruik is het verstandig de accu te verwijderen en deze op een goede plek te bewaren. Bij veel fietsen krijg u een gebruiksaanwijzing voor het gebruik van de accu, lees deze bij aanschaf goed door. Het beste kunt u uw accu opbergen in een droge omgeving en het liefst op kamertemperatuur. Een vochtig schuurtje waar het heel koud kan worden is niet ideaal. Gebruik voor het opladen alleen de meegeleverde oplader. Leg uw lader en accu gedurende de wintermaanden bij elkaar of label de kabel zodat u zeker weet dat u iedere keer de juiste oplader gebruikt. Gebruikt u uw fiets meerdere maanden niet? Leg uw accu dan weg met 50% aan batterij. Laat uw accu nooit helemaal leeg lopen.

Uw accu opladen

Zoals eerder aangegeven is het belangrijk alleen de lader te gebruiken die u krijgt mee geleverd bij de e-bike. In de gebruiksaanwijzing zal vermeld staan wanneer u het beste uw accu kunt opladen. Een accu heeft een maximaal aantal maandcyclussen. Het beste is om de accu nooit helemaal leeg te laten lopen. Probeer minimaal 1x per maand uw accu op te laden en ook weer te ontladen. Uw accu kunt u het beste opladen in een ruimte met kamertemperatuur.

See Also
fietsvakantie

Ook tijden het fietsen rekening houden met de accu

Tijdens het fietsen kunt u de levensduur van uw e-bike accu ook verlengen. Zorg voor een goede bandenspanning en ga niet met lege banden fietsen. Kies de juiste versnelling voor uw conditie. Hoe hoger de trapondersteuning, hoe meer er van de accu gevraagd wordt. Wissel niet te vaak van versnelling maar ga voor een vaste ondersteuning. Een onverwachte bui over u heen gehad? Droog de contact punten van uw accu en de fiets goed af voor dat u de accu weer in het frame plaatst.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top