Now Reading
Waarom verhuizen van stad naar platteland?

Waarom verhuizen van stad naar platteland?

In de corona tijd hebben veel mensen ineens interesse om te verhuizen van stad naar platteland. De stad is natuurlijk ook erg leuk en bruisende en u kunt op een terrasje even mensen kijken. Op het platteland zijn er echter veel meer voordelen waar u van kunt genieten. Het is vooral de rust en ruimte waardoor u ook minder stress zult ervaren.

Geniet van de stilte

Zou u ook graag eens vroeg naar bed willen gaan maar kunt u nooit slapen door al het lawaai. In de stad lopen er vaak nog veel mensen over straat of is er wel iets van auto getoeter wat u wakker houdt. Op het platteland heeft u hier geen last van en kunt u heerlijk slapen. Geen feestende mensen in de buurt en auto’s rijden er nauwelijks. Het zal ’s nachts eerst wel wennen zijn dat het ineens extreem stil is maar u kunt hier heerlijk op slapen.

Het ruikt er heerlijk

Niet alleen de stilte is heel anders als in de stad maar ook de geur is erg belangrijk. Uitlaatgassen van scooters en bussen zijn verleden tijd. Het ruikt er heerlijk naar bloemen, pas gemaaid gras of de zoete geur van fruit aan de bomen. De lucht is hier veel schoner, mocht u dus last van astma hebben is het platteland dus ook een goed tip.

Meer huis voor uw geld

Wanneer u midden in de stad woont zult u wellicht een kleine woning hebben of een appartement met een klein balkon. Voor het zelfde geld vindt u vaak aan prachtige woning op het platteland. Een mooie vrijstaande boerderij met een mooi stukje land erbij. Voor de kinderen of kleinkinderen is dit ideaal ze kunnen lekker achter het huis spelen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken. U kunt eindelijk van de zon genieten in uw tuin of aan de slag gaan met een moestuin waar u nu eindelijk de ruimte voor heeft.

See Also
dweilen

Iedereen kent elkaar

Het zal even wennen zijn maar als u verhuist naar het platteland of klein dorp zult u merken dat iedereen elkaar gedag zegt. Ze kennen iedereen die in het drop woont en komen geregeld een praatje maken. In de stad loopt u langs iedereen zonder iets te zeggen terwijl het in een klein dorp een stuk gemoedelijker is. Komt u er net wonen? Met een buurt borrel of bij een café bezoek zult u al snel wat buurt bewoners kennen.

Mist u de stad dan is er uiteraard altijd wel iets in de buurt waar u even een dagje naar toe zou kunnen. De rust van het platteland heeft zo veel meer te bieden als de drukke stad.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top