Now Reading
Uw vloer dweilen zonder strepen – tips

Uw vloer dweilen zonder strepen – tips

dweilen

Dweilen, de een houdt ervan de ander moet er niet aandenken. Met stofzuigen haalt u natuurlijk al veel vuil van de vloer af maar watervlekken of vieze schoen afdrukken gaan echt alleen verdwijnen door de vloer goed te dweilen. Niets is zo vervelend dan goed uw best te hebben gedaan op uw vloer en vervolgens in het zonlicht toch strepen te zien. Met deze tips kunt u uw vloer schoonmaken zonder strepen.

Waar gaat het mis met dweilen

Iedereen kent het wel je pakt een emmer sop gooit er een flinke scheut schoonmaakmiddel in en het dweilen kan beginnen. Vaak gaat het hier al mis want om de vloer schoon te maken is niet veel schoonmaakmiddel nodig. Wees zuinig want ook te veel schoonmaakmiddel kan strepen maken op uw mooie vloer. Moet u een groot oppervlakte met de dweil schoonmaken? Ververs uw water dan want schoonmaken met een vieze doek en smerig water is al water na de zee brengen.

Tips om strepen te voorkomen

Vul uw emmer met lauwwarm water en voeg dus niet te veel schoonmaak middel toe. Dweil met een schone doek en zorg dat u van buiten naar binnen gaat dweilen. Lopen over een pas gedweilde vloer laat zeker weten voetafdrukken achter. Wilt u echt secuur te werk gaan? Droog uw vloer met een droge doek. Laat het water niet zelf op drogen maar dweil het stuk dat u gehad heeft ook nog na met een droge schone doek, een streep loze vloer is op deze manier gegarandeerd. Deel uw woning op in stukken en herhaal: Emmer vullen met lauwwarm water, klein beetje schoonmaakmiddel toevoegen, dweilen in een vloeiende beweging en nadrogen met een schone doek.

Dweilen is een werkje en u bent er vaak lang mee bezig maar niets is lekkerdere dan een fris huis met een schone vloer. Heeft u tips voor het dweilen? Deel ze gerust met ons.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top