Now Reading
3 handige fietsapps om nederland te ontdekken

3 handige fietsapps om nederland te ontdekken

fietsroute apps

Nederland is natuurlijk bij uitstek een fietsland. Ons land kent ruim 37.000 kilometer aan fietspad en een hele lange lijst aan fietsroutes. Een mooie plek om dus om per fiets te gaan ontdekken. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn is het goed om van te voren uit te zoeken welke route u gaat fietsen en niet onbelangrijk wat u wilt tegenkomen onderweg. Mag het een route door de natuur zijn, wilt u liever naar de kust of gaat het om een route van stad naar stad? Wij hebben voor u 3 fietsapps op een rijtje gezet die handig zijn om te gebruiken tijdens uw fietstocht.

De Route.nl app

Dit is een gratis app die u kunt downloaden op uw telefoon. De app heeft meer dan 150.000 fiets en ook wandelroutes. Een groot deel hiervan bevindt zich in Nederland, maar de app is ook te gebruiken in Belgiƫ en in Duitsland. De routes zijn gebaseerd op het bestaande fietsknooppunten netwerk. Zo kunt u de route via de app volgen, maar ook via de routepaaltjes langs de fietsbaden en de route. Het mooie aan deze app is dat u ook kunt selecteren op hoeveel kilometer u wilt gaan fietsen en in welke provincie. De app komt dan met geschikte routes op basis van uw wensen. Onderweg laat de app ook nog weten welke bezienswaardigheden u tegenkomt of welke andere handige adressen zich op uw route bevinden.

fietsroute apps

Natuurroutes van Natuurmonumenten

Wilt u de natuur van Nederland ontdekken? Dan is deze app een passende voor u. Er staan honderden natuurroutes in en onderweg vertelt een boswachter u alles over de route. Leuk weetje er staan ook speciale routes voor kinderen of kleinkinderen in. Hier wat speciaal rekening gehouden met de kleinere natuurliefhebbers onder ons. Uiteraard kunt bij de routes in deze app ook weer selecteren welke afstanden u wilt gaan fietsen.

Fietssport-app voor de wielrenner

Bent u een sportieve fietser en pakt u graag de wielrenfiets? Dan zijn de vorige apps qua routes iets de recreatief. U kunt dan beter een keuze maken voor deze app. Hier staan speciale routes in die geschikt zijn voor op de wielrenfiets. U wordt onderweg uitgedaagd door mooie klimpartijen in de route, maar ook wordt er gedacht aan een cafe onderweg waar u even kunt stoppen om een hapje te eten of om uw bidon bij te vullen met vers water om de rest van de tocht te kunnen bedwingen.

fietsroute apps

See Also
Vocht in de auto

Veel fietsplezier in Nederland.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top