Now Reading
Voorkom een oogontsteking door lenzen

Voorkom een oogontsteking door lenzen

Veel mensen gebruiken lenzen. Maar door deze verkeerd te gebruiken kan dit zorgen voor een oogontsteking. Het oog kan rood en dik worden en de ogen kunnen gaan prikken. Dit alles kan dus veroorzaakt worden door lenzen. Maar u kunt deze klachten voorkomen door de juiste stappen te zetten. Ik geef u een aantal tips waarop u kunt letten bij het gebruik van lenzen.

Tip 1: niet reinigen met water

Dit is eigenlijk een grote fout die vele maken. Door de lenzen af te spoelen in het water kunnen korreltjes van de lens afgaan echter tast het kalk en bacteriën uit het water de lens aan.

Tip 2: vervang lenzenvloeistof

Het is belangrijk om elke dag lenzenvloeistof te vervangen. Na een dag verliest het zijn reinigende werking en kunnen er veel bacteriën in zitten. Bijvullen van de vloeistof is niet voldoende u moet deze volledig vervangen. Let er ook op dat u de fles weer goed afsluit anders kan hier lucht en ook bacteriën bij komen.

Tip 3: lenzen met een vervaldatum

Bij dag of maand lenzen zit er ook een vervaldatum op de lens zelf. Als ze over de datum zijn zullen ze er gewoon goed uit zien maar daardoor kunt u wel geïrriteerde ogen krijgen en dit kan vervelende gevolgen hebben. Houdt dan ook goed in de gaten of de lenzen nog goed zijn.

Tip 4: handen wassen

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar schone handen zijn het belangrijkst. U zit natuurlijk met uw vinger aan de lens en in uw oog. Als u schone handen heeft zult u geen bacteriën of stofjes op de lens of in uw ogen krijgen.

Tip 5: niet zwemmen met lenzen

Het beste is om tijdens het zwemmen de lenzen uit te doen. Heeft u altijd lenzen of een bril nodig, dan kunt u het beste kiezen voor dag lenzen. Als u gezwommen heeft kunnen er veel bacteriën in uw oog komen en zelfs achter de lens. Gooi dag lenzen dan ook gelijk weg of doe de lenzen na het zwemmen weer in.

Lees ook
verkoudheid

Tip 6:  slaap zonder lenzen

Soms kan het makkelijk zijn om de lenzen in te laten tijdens het slapen. U heeft geen zin om ze er uit te halen of u heeft er geen last van als u ze laat zitten. Doordat u dag en nacht lenzen in heeft krijgen uw ogen geen zuurstof en traanvocht. Dit kan zorgen voor ontstoken ogen. Zorg dus dat u voor het slapen gaan uw lenzen uit heeft gedaan. Er bestaan wel dag en nacht lenzen die u ook ’s nachts zou kunnen dragen, maar het beste is om ze gewoon uit te doen.

Zorg goed voor uw ogen en gebruik uw lenzen op een juiste manier voor goed zicht.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top