Now Reading
Waarom douchen voor en na het zwemmen?

Waarom douchen voor en na het zwemmen?

douchen

Tijdens is het heerlijk om af en toe een verfrissende duik te nemen in het zwembad. Wekelijks baantjes zwemmen in het plaatselijke zwembad is ook een heerlijke manier om af te koelen. Ook kan zwemmen uw lichaam lekker fit houden. Bij veel zwembaden wordt vooraf aan u gevraagd of u zich wil afdouchen, waarom is dit eigenlijk en waarom kunt u beter na het zwemmen ook douchen?

Douchen voor het zwemmen

Douchen staan bij een zwembad vaak slim opgesteld. Voor dat u daadwerkelijk bij het bad komt moet u eerst door de douche ruimte lopen, dit is natuurlijk niet voor niets. Een menselijk lichaam draagt veel bacteriën met zicht mee. Door voor het zwemmen een douche te nemen spoelen veel bacteriën al weg en komen deze dus niet in het zwemwater terecht. Natuurlijk zit het zwembad vol met chemicaliën, dit dood veel bacteriën maar u kunt dus zelf een handje helpen door al even onder het water te staan. Wanneer iedereen vooraf even onder de pomp gaat staan blijft het zwemwater van een goede kwaliteit, een win win situatie dus. Zeker op warme dagen kan een douche u ook helpen uw lichaamstemperatuur alvast te koelen. Wanneer uw lichaam op temperatuur is zal een sprong in het koude bad ook beter aanvoelen.

Ook na het zwemmen onder de douche

Zwemwater wordt schoon gehouden door middel van chloor. Chloor is niet prettig voor uw huid. Wanneer u na het zwemmen niet gaat douchen kan chloor veel irritatie geven. Jeuk en uitdroging zijn veel voorkomende klachten na het zwemmen. Wanneer u regelmatig gaat zwemmen doet u er goed aan altijd af te douchen. Ook uw haren wassen is geen overbodige luxe. Chloor kan namelijk uw haar ernstig uitdrogen. Er wordt soms nog wel eens geplast in het zwembad, mensen springen met een laag zonnebrand crème of veel zweed in het water, chloor kan veel reinigen maar zeker niet alles dus zorg goed voor uw huid en spoel u zelf lekker af onder de douche.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top