Now Reading
Tips tegen inbraak tijdens uw vakantie

Tips tegen inbraak tijdens uw vakantie

inbraak tijdens uw vakantie

Veel mensen gaan de komende maanden heerlijk  met zomervakantie. Ontspannen met de caravan op pad, tot rust komen in een gezellige Bed & Breakfast of een nieuwe stad ontdekken tijdens een City Trip. U gaat op vakantie om lekker te ontspannen en te genieten van een andere omgeving. Het laatste wat u tijdens de vakantie wil is u zorgen maken over uw huis. Helaas is de vakantieperiode ook hoogseizoen voor inbrekers. Met deze tips tegen inbraak tijdens uw vakantie beschermt u uw huis tegen ongenodigde gasten.

Licht en geluid aan tegen inbraak tijdens uw vakantie

Een donker en stil huis ziet er al snel verdacht uit. Wanneer het dagen achter elkaar donker is in huis valt dit op. Met een tijdschakelaar kunt u gemakkelijk uw lampen programmeren zodat ze op gezette tijden aan gaan. Speel met de tijden en doe niet alleen lampen aan in de woonkamer maar ook in de badkamer en slaapkamer. Programmeer uw lampen op de tijden dat u normaal ook het licht aan doet. Naast licht kunt u er ook voor kiezen om wat geluid in huis te brengen. Zet de radio of televisie bijvoorbeeld ook op een tijdschakelaar. Licht en geluid schrikt inbrekers af.

Informeren uw buren

Vertel uw buren dat u op vakantie gaat en vraag hun een oog je in het zeil te houden. Zorg er voor dat iemand de post weg haalt en af en toe de gordijnen te sluiten of juist te openen. Door dat er af en toe iemand in huis is lijkt het huis minder verlaten en wordt het voor inbrekers minder interessant om toe te slaan. Beschikken uw buren over 2 auto’s? Vraag ze dan 1 auto op uw oprit te parkeren. Een levendige buurt schrikt inbrekers af.

Verberg uw waardevolle spullen

Leg geen waardevolle spullen in het zicht. Berg contant geld, sieraden en elektronica goed op voor dat u op vakantie gaat. Inbrekers slaan snel toe en zijn vaak ook weer snel uit uw huis. Hoe minder snel ze waardevolle spullen kunnen vinden hoe beter.

Controleer alle ramen en deuren tegen inbraak tijdens uw vakantie

Controleer voor dat u weg gaat of alle deuren en ramen dicht en op slot zitten. Vergrendel de schuifdeuren goed en maak een laatste ronde door het huis voor dat u op vakantie gaat.

See Also

Breng inbrekers niet op de hoogte van uw vakantie

We leven in een wereld waarin we via sociale media veel van ons leven delen. Wees voorzichtig met het delen van uw reisplannen. Ook inbrekers gebruiken sociale media. Uw complete reisschema delen op bijvoorbeeld Facebook is niet verstandig want het kan snel ook in de verkeerde handen terecht komen. Bewaar uw vakantiefoto’s voor na u vakantie en deel pas bij terugkomst uw vakantie met de rest van de wereld.

Het is belangrijk om te ontspannen op vakantie. Met deze tips tegen inbraak tijdens uw vakantie kunt iets geruster op vakantie gaan.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top