Now Reading
Tips om uw bloemen langer vers te houden op de vaas

Tips om uw bloemen langer vers te houden op de vaas

bloemen

De dagen worden steeds korter en het is steeds langer donker. Wat is er nu leuker dan uw huis weer opfleuren met een prachtig bosje bloemen op tafel. Misschien een mooi boeket of verse bos bloemen van de markt. Ik geef u een aantal tips zodat om uw bloemen langer verst te houden op de vaas. Want u wil natuurlijk  het liefst zo lang mogelijk genieten van uw verse boeket op tafel.

Zet verse bloemen direct op een schone vaas

Koop verse bloemen zodat ze langer mooi blijven. Probeer bij thuiskomst het bosje direct in een schone vaas te zetten. Een schone vaas spoelt u niet alleen af met water maar maakt u ook schoon met chloor of schoonmaakmiddel. Vul de waas met lauw/koud water en voeg een klein lepeltje bleekwater toe aan het water. Het water blijft mooi helder en het bleek gaat bacteriën in het water tegen. Heeft u nog € 0,05 koperen muntjes in huis liggen? Voeg er 1 toe in de vaas want het koper werkt als zuurteregelaar waardoor er minder bacteriën groeien in uw vaas.

Schuin afsnijden van de stelen

Nu uw vaas er helemaal klaar voor is wordt het tijd de bloemen in de vaas te zetten. Met een scherp mes kunt u de stelen aan de onderkant schuin afsnijden. U kunt beter geen schaar gebruiken, dit knijpt de stelen dicht waardoor ze geen water meer kunnen opnemen. Snijd de stelen in een hoek van 45 graden af en verwijder de onderste bladeren.

Kies een goede plek in huis en ververs het water

Uw bosje is helemaal klaar voor een plekje in huis. Bedenk van te voren goed waar u de bos bloemen wil neerzetten en koop bloemen die ook juist voor die plek geschikt zijn. Wel in de zon of juist niet, tocht en fruit in de buurt? Bedenk vooraf goed welke plek het meest geschikt is voor uw bosje bloemen.

Geniet van het voorjaar en breng weer wat vrolijkheid in huis.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top