Now Reading
Heeft u minder stress door een vakantie?

Heeft u minder stress door een vakantie?

Minder stress

Bent u toe aan vakantie na veel drukte op uw werkt? Vaak wordt gezegd dat we door vakantie of het op vakantie gaan we minder stress zullen ervaren maar hoever klopt dit?

Vrijetijdsziekte

Sommige mensen hebben er elke vakantie weer last van ‘de vrijetijdsziekte’. Zo kunnen mensen vaak aan het begin van hun vakantie erg slecht slapen, hebben een slecht humeur of zelfs koorts. Vaak hangt het samen met een lage weerstand en het hebben van stress of een hoge werkdruk.

Bron van geluk

Het helpt vaak niet tegen stress al zult u er in uw vakantie niet zo zeer last van hebben. Vaak als u uw dagelijkse leven en ritme oppakt zal de werkdruk weer terug zijn. U Zult weer in aanraking komen met andere stress factoren. Wel wordt een vakantie gezien als echt geluksmomentje waarbij u geen stress ervaart om er zo nieuwe energie uit te halen. We worden ook altijd gelukkiger van speciale gebeurtenissen en nieuwe ervaringen als de aankoop van bepaalde producten. Het is daarom beter om u zelf eens te verwennen met een lang weekend weg als met die dure tas die u zo graag wilt hebben.

See Also
tandenborstel

Mentale veerkracht

De positieve ervaringen die u opdoet helpt u wel veerkrachtiger te zijn tegen de stress. Hoe veel stress u voor of na de vakantie heeft is vaak het zelfde maar na de vakantie. Het kan wel zijn dat u er na de vakantie beter mee om gaat. Tijdens de vakantie heeft u alle tijd voor u zelf en heeft u ook zelf de controle tijdens uw dagelijkse leven is dit vaak anders maar kunt u dit wel meer oppakken. Maak op uw vrije dag dus ook meer tijd vrij om zelf iets te doen in plaatst van voor andere.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top