Now Reading
Tips tegen vliegangst – ontspannen het vliegtuig in

Tips tegen vliegangst – ontspannen het vliegtuig in

vliegangst

De zomer staat weer voor de deur. Veel mensen gaan traditioneel getrouw in de zomer periode op vakantie. Na een aantal corona jaren is een vliegvakantie dit jaar weer erg in trek. Heeft u last van vliegangst? Wij geven u een aantal tips tegen vliegangst zodat u dit jaar ontspannen het vliegtuig in stapt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Kies bij het boeken van uw vakantie en dus uw vlucht voor een directe vlucht naar de bestemming. Zeker binnen europa worden in de zomer veel bestemmingen aangeboden met een tussenlanding. Een tussenlanding kan veel stress bezorgen en neemt ook vaak veel tijd in beslag. Kies voor een directe vlucht zodat u niet 2x hoeft op te stijgen en te landen. Het kan ook helpen om u te verdiepen in de techniek van een vliegtuig. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht en hoe veilig is het reizen per vliegtuig. Door u zelf in te lezen kunt u wat meer ontspannen plaats nemen in uw stoel.

Ga op tijd naar het vliegveld

Iedereen kan de lange rijen bij Schiphol nog wel herinneren. Stress is niet goed voor uw vliegangst dus vertrek op tijd naar het vliegveld. U kunt beter nog even rondstruinen op het vliegveld dan stressen om het halen van uw vlucht. Eenmaal achter de douane kunt u nog wat eten of drinken, let wel goed op wat u gaat eten en drinken. Cafeïne, suikers en chocolade kunnen een negatieve invloed hebben op uw nervositeit. Drink voldoende water, de lucht in het vliegtuig is vaak droog dus blijf gehydrateerd. Alcohol kan u rust geven maar ook een verhoogde hartslag, pas op met het nuttigen van alcohol voor uw vlucht.

Denk niet aan uw vliegangst

Niet denken aan uw vliegangst is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Geef u zelf tijdens de vlucht wat afleiding door uw vakantiebestemming al vast te visualiseren, het luisteren van fijne muziek of het lezen van een boek. Hoe minder u denkt aan uw angsten hoe eerder u op de bestemming bent. Een praatje met uw buurman of vrouw kan ook helpen om even uw gedachten te verzetten.

See Also
Oogfonds

Heeft u last van vliegangst of een hele goede tip? Laat het ons weten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top