Now Reading
Is roggebrood echt zo gezond?

Is roggebrood echt zo gezond?

Roggebrood, nog steeds bekend en nog steeds populair. Het is een ‘alternatieve’ broodsoort. Wat weten we nog meer over roggebrood?

Roggebrood
Verrassing: Roggebrood is eigenlijk helemaal geen brood. Het is ‘Pumpernickel’. Een specialiteit die bereid wordt uit de gebroken korrel van rogge. De bereiding hiervan is lang en gebeurt op een lage temperatuur, waardoor er geen korst ontstaat. Toch bestaat er wel roggebrood wat ook daadwerkelijk op dezelfde manier als brood gebakken wordt. Alleen noemen wij dat ‘brood uit roggemeel’, wat eigenlijk absurd is aangezien deze soort nog het meest op (tarwe)brood lijkt.

Gezondheid
Waarom is roggebrood dan zo gezond? Nou, het blijkt dat roggebrood zorgt voor een lager gewicht en een lagere cholesterolspiegel. Daarnaast heeft het ook voordelen voor het bloedsuikergehalte én verzadigt het meer, waardoor u sneller ‘vol’ zit. De gezondheidsvoordelen zijn niet helemaal specifiek neer te zetten, aangezien er een groot verschil zit in de te verkrijgen soorten roggebrood.

Lees ook
Oogfonds

Allergie
Aangezien er in roggebrood toch vaak tarwe gebruikt wordt, is het logischerwijze niet geschikt voor mensen met een tarwe-allergie. Goed opletten dus! Daarnaast is het niet echt een wondermiddel. Gebruik roggebrood dus niet als volledig alternatief voor (tarwe)brood. Beter is het om roggebrood als variatie toe te voegen aan het eetpatroon; gevarieerd eten is namelijk altijd goed!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top