Now Reading
Tips voor een gezonde borrelplank

Tips voor een gezonde borrelplank

Tips voor een gezonde borrelplank

U heeft regelmatig vrienden of familie over de vloer om gezellig een borrel te drinken of u zit op uw vrije avond op de bank en geniet van de welverdiende borrel. Bij beide situaties past natuurlijk perfect een uitgebreide borrelplank. Alhoewel, om elke keer ongezonde producten te gebruiken is niet bevorderlijk voor uw gezondheid. Wist u dat er veel verschillende, gezonde en lekkere mogelijkheden zijn om uw borrelplank te vullen. Lees hieronder de tips voor een gezonde borrelplank.

Gezonde borrelplank begint bij gezondere keuzes maken

De belangrijkste vraag bij het maken van een borrelplank is natuurlijk “welke producten doe ik op mijn borrelplank?” Bij het maken van een borrelplank zijn er heel veel verschillende keuzes, dus dat is natuurlijk moeilijk kiezen. De volgende producten passen goed op een borrelplank, vleeswaren, kaas, groenten, fruit, noten, dipjes en nog veel meer. Bij het bedenken wat u op de borrelplank wenst is het goed om na te denken over wat voor een soort product u op de borrelplank wenst. Denk hierbij aan wat voor een soort brood, kaas of vleeswaren. Er zijn vaak veel gezondere opties dan u ziet in het borrel schap. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor volkorenbrood in plaats van wit brood, kaas met minder vet zoals jonge kaas en de light variant van u favoriete dip. Door bewust te kiezen welke producten u op uw borrelplank legt maakt u zo een gezonde borrelplank.

Tips voor balans op uw gezonde borrelplank

Wanneer u de producten heeft uitgekozen die u op uw borrelplank wenst, is het belangrijk te bepalen hoeveel u van elk product op uw borrelplank legt. U kunt beter kiezen voor meer groenten, fruit en noten op uw borrelplank, zoals reepjes paprika en komkommer of stukjes meloen. Groenten, fruit en noten zijn vaak de gezondste producten op een borrelplank. Door meer groenten, fruit en noten op uw borrelplank te leggen kiest u sneller voor de gezondere keuze. Daarnaast is het handig om brood op uw borrelplank te leggen. Brood is relatief gezond en zorgt ervoor dat u sneller voldaan ben, waardoor u minder snel nog van andere producten snoept. U kunt de hoeveelheid helemaal zelf bepalen. U mag natuurlijk ook lekker genieten bij een borrel, dus een beetje extra van uw favoriete kaas of vleeswaren mag natuurlijk wel een keertje.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top