Now Reading
Is uw kleinkind een moeilijke eter? Gebruik deze tips

Is uw kleinkind een moeilijke eter? Gebruik deze tips

Kleinkind

Hoe leuk is het wanneer uw kleinkinderen langs komen dat ze gezellig ’s avonds bij u aan tafel zitten. Waar u eerst misschien met elkaar aan de tafel zat is hij nu gevuld met het leukste kleine gezelschap. Natuurlijk heeft u uw kinderen opgevoed en zij weer uw kleinkinderen maar in eetpatronen kan toch een heel verschil zitten. Vaak is het eten bij opa en oma veel lekkerder dan thuis maar hoe zorgt u ervoor dat de kids ook van de gezonde maaltijden gaan genieten? U kunt de kleinkinderen immers niet elke keer patat of pannenkoeken voorzetten. Gebruik deze tips voor de moeilijke eters.

Maak het eten met uw kleinkind klaar

Als u genoeg tijd heeft kunt u samen met uw kleinkind overleggen wat er gegeten gaat worden. Na het overleg kunt u samen een boodschappenlijstje maken zodat de juiste ingrediƫnten worden gebruikt. Ga met de kleinkinderen naar de supermarkt en maak ze bewust van de ingrediƫnten die ze nodig hebben voor het gerecht. Wanneer alles in huis is kunnen jullie samen het gerecht gaan klaar maken. Door de kinderen te betrekken in het hele proces is het eten straks loon naar werken. De kinderen stoppen zelf moeite in het eten waardoor ze ook eerder geneigd zijn het eten op te eten.

Maak er een feestje van

Eten bij opa en oma is leuk. Dek de tafel op een leuke manier. Veel kleurtjes op tafel of een gezellige onderzetter maken het leuk om aan tafel te zitten. Thuis kan avondeten voor kleine kinderen voelen als een verplichting maar bij opa en oma moet het juist een feestje zijn.

Let op de porties

Een kindermaag is een stuk kleiner dan die van een volwassenen. Een snoepje hier en een koekje daar kan een kindermaag al snel vullen. Houdt bij het opscheppen van de maaltijd rekening met de porties. Gebruik een kleiner bord zodat ze eerder hun bord leeg kunnen eten. Soms zitten kinderen ook gewoon vol en kunt u het misschien later nog eens aanbieden.

Alle kinderen zijn op een bepaalde leeftijden moeilijk eters. Maak er geen strijd. Uw kleinkinderen komen graag bij u en zullen al meer dingen proberen en proeven dan dat ze thuis doen. Met deze tips maakt u het de moeilijke eters misschien wat gemakkelijker. Eet smakelijk.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top