Now Reading
Tips voor het wandelen met een rolstoel

Tips voor het wandelen met een rolstoel

rolstoel

Wanneer u met een rolstoel op pad gaat om een lekker stukje te wandelen is het goed om met wat zaken rekening te houden. Veel parken in Nederland zijn voor rolstoelgebruikers steeds toegankelijker geworden. Misschien zit u zelf in een rolstoel of gaat u wandelen met iemand die in een rolstoel zit met deze tips gaat u veilig op pad.

Voorbereidingen voor een uitje

Wanneer u vaker met een rolstoel op pad bent geweest zult u precies weten welke handelingen u moet volgen om goed voorbereid weg te gaan. Niets is zo vervelend dan materiaalpech midden in in een park of natuurgebied. Voor dat u vertrekt is het goed de banden te controleren. Hoe harder de banden hoe gemakkelijker het is de stoel voort te duwen. De persoon in de stoel zit veel stil, bij koude dagen is het goed om extra kleding of een dekentje mee te nemen. Check wel altijd of er geen kledingstukken of dekentjes in de spaken terecht kunnen komen. Bestudeer vooraf de route die u wilt gaan wandelen. Probeer zand en grindpaden te vermijden.

Tips voor het wandelen met een rolstoel

U gaat een stuk wandelen en zult de rolstoel duwen. Probeer dicht achter de rolstoel te lopen, hierdoor zal het duwen lichter zijn en is het een stuk beter voor uw rug. Obstakels in de weg zoals hobbels, kuilen of hoge stoepranden vormen een uitdaging. De persoon die in de rolstoel zit ziet een obstakel als eerste aankomen. Help elkaar door tijdig kenbaar te maken wat er op de route ligt zodat jullie samen op een veilige manier de rolstoel over de obstakels kunnen duwen of trekken. Praat onderweg met elkaar en maak samen oog contact. Bij mooie plekjes kunt u even stoppen, staat er een bankje dan kunt u gezellig naast elkaar gaan zitten en even een praatje maken.

See Also
tandenborstel

Het is voor mensen in een rolstoel heerlijk om even de natuur in te gaan. Door van te voren goed voorbereid te zijn op de route is er heel veel mogelijk. Bent u niet zeker van de route? Ga dan eerst op verkenning uit voor dat u iemand die rolstoel behoevend is mee neemt. Op internet zijn er veel routes te vinden en wordt er vaak aangegeven of de route rolstoel toegankelijk is.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top