Now Reading
Rollator binnenshuis heel handig

Rollator binnenshuis heel handig

rollator binnenshuis

Bij een rollator wordt gelijk gedacht aan een handig ding om mee op pad te gaan. Toch zijn rollators niet alleen heel handig buitenshuis maar ook binnenshuis. Stukjes lopen van de keuken naar de woonkamer, de deur open doen of een drankje aan het bezoek serveren. Ook een binnen rollator heeft zo zijn voordelen.

Wat is het verschil tussen een buiten en binnen rollator?

Een binnen rollator is speciaal gemaakt voor het gebruik binnenshuis. Een binnen rollator is te herkennen aan de smalle en kleinere wielen. Door de kleinere wielen is de rollator een stuk wendbaarder. Niet alleen de wielen zijn kleiner ook zijn de rollators voor binnen vaak een stukje compacter en lichter. Doordat er binnen minder obstakels zijn dan buiten heeft een lichtere variant de voorkeur.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een binnenshuis rollator?

Binnenshuis rollators zijn zoals aangegeven een stuk kleiner dan de traditionele buiten rollators. De rollators zijn wendbaar maar het is toch handig om vooraf wat maten in uw huis op te nemen en een keer een proef rondje te maken. Kunt u me de rollator door de deur? Kunt u de rollator draaien in de kamer en is de weg vrij van kabels, tafeltjes en drempels? Met kleine aanpassingen in het huis kunt u het gebruik van de rollator een stuk gemakkelijker maken.

See Also
tandenborstel

De rollator binnenshuis is niet voor buiten

Binnenhuis rollators zijn echt gemaakt voor het gebruik binnenshuis. Een rollator met kleinere wielen is niet aan te raden op de ongelijke buiten wegen. Er zijn rollators die voor binnen en buiten gemaakt zijn maar in de meeste gevallen is de binnen rollator onveilig voor buiten gebruik. Laat u vooraf goed informeren en probeer wat modellen uit. Een rollator met een zitje of een juist een handig plankje behoren allemaal tot de mogelijkheden. Bedenk wat voor u handig is om zo tot het beste model te komen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top