Hulpmiddelen die het slaapgenot verbeteren

Hulpmiddelen die het slaapgenot verbeteren

U heeft een lange en intensieve dag achter de rug en wilt het liefst zo snel mogelijk naar bed. Maar u zult merken naarmate u ouder wordt dat dit een lastigere opgave is. Op de markt zijn hulpmiddelen die het in-en uitstappen uit bed vergemakkelijken en het slaapcomfort verbeteren. Wij hebben wat tips voor u op een rijtje gezet, zodat het slapen een aangename bezigheid blijft.

Veilig in en uit bed stappen

De bedpapegaai: wie kent de bedpagegaai nu niet? Het is een veelgebruikt hulpmiddel die u kunt gebruiken om uzelf te verplaatsen in bed, maar ook om uzelf aan op te trekken. Door de bedpapegaai voor dit laatste te gebruiken, komt u in een rechte houding in bed te zitten. Vanuit deze houding kunt u uw benen gemakkelijker naast het bed plaatsen en zo zonder al te veel pijn uitstappen.

Bedsteunen en bedhekken: de bedsteunen kunt u naast uw bed plaatsen of onder het matras. Plaats uw hand om de steun en maak een draaibeweging. Wanneer u de draai heeft gemaakt, kunt u steunen op de beugel om het bed in-of uit te stappen. Het bedhek kent twee functies, namelijk: vergemakkelijken van in-en uit bed stappen en voorkomen van valpartijen.

Bedverhogers: door deze verhogers onder uw bed te plaatsen kunt u in en uit bed stappen naar een hoogte die voor u makkelijk is. Bovendien dient uw bed te voldoen aan een minimale hoogte wanneer u zorg aan bed krijgt. Bedverhogers bieden uitkomst en u bespaart kosten, omdat u namelijk geen nieuw bed hoeft aan te schaffen.

Wanneer u verzekerd bent kunt u in aanmerking komen om één van de hulpmiddelen vergoed te krijgen. Zo heeft u geen zorgen over de kosten en kunt u gebruik maken van de hulpmiddelen die u nodig heeft!

Uw slaapcomfort verbeteren

Niemand zal ontkennen dat een goede nachtrust wonderen doet. Om deze wonderen te kunnen blijven ervaren, worden er diverse hulpmiddelen aangeboden. Bij hulpmiddelen kunt u denken aan: matrasbeschermers, een kniekussen en bijvoorbeeld een hoofdkussen.

Matrasbeschermers: heeft u last van incontinentie of wilt u uw matras goed beschermen? Schaf dan een matrasbeschermer aan. Een matrasbeschermer neemt urinevlekken en andere vloeistoffen op. Uw matras blijft vuiligheid bespaart en u heeft zo nog jaren plezier van uw matras.

Kniekussen: plaats het kussen tussen uw knieën en u zult merken dat de drukpijn wordt verzacht. Bovendien kunt u zo weer heerlijk op uw zij slapen.

Hoofdkussen: iedereen is anders en heeft andere wensen betreft een hoofdkussen. De één wil een zacht kussen en de ander juist een stevig/hard kussen. Om te bepalen welk kussen nu het beste bij u past, is het aan te raden om te gaan proefliggen in een winkel waar ze u advies kunnen geven en u verschillende hoofdkussens kunt testen. Aan de hand hiervan kunt u bepalen welk kussen wordt aangeschaft en u weer rustig kunt slapen!