Now Reading
Waar moet u op letten bij het plaatsen van een laadpaal

Waar moet u op letten bij het plaatsen van een laadpaal

laadpaal

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Ook in Nederland stappen steeds meer mensen over op elektrisch rijden. Elektrisch rijden is duurzaam en goed voor het milieu. U kunt met elektrisch rijden ook flink op uw reiskosten besparen. Een elektrische auto moet opgeladen worden en het liefst doet u dit natuurlijk zo dicht mogelijk bij uw huis of zelfs op uw eigen oprit. Waar moet u op letten bij het plaatsen van een laadpaal?

Thuis een laadpaal plaatsen

Bij het aanschaffen van een elektrische auto is het goed om vast na te denken waar u de auto wil gaan opladen. Wanneer u in een woonwijk woont zijn er misschien al openbare plekken waar u uw auto kunt opladen. Beschikt u over een eigen garage en/of oprit dan heeft u de mogelijkheid thuis een paal te plaatsen. U kunt uw auto ook opladen in een regulier stopcontact echter zult u merken dat het laden dan veel langer duurt omdat deze niet zo krachtig zijn als een laadpaal. Op uw eigen terrein zijn er geen restricties voor het plaatsen van een laadpaal. De kosten voor een laadpaal zijn afhankelijk van uw wensen en het merk dat u gaat kiezen. Vanaf € 500,00 is het mogelijk een laadpaal thuis te plaatsen, let op hier komen de installatiekosten nog wel bij.

Openbare laadpaal

Wanneer u niet beschikt over een eigen oprit kan een openbare plek de oplossing zijn. Voor het plaatsen van een openbare paal dient u contact op te nemen met u gemeente. Er gelden vergunningen en wetten voor het plaatsen van laadpalen op gemeente grond. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een laadpaal op een gemeente parkeerplaats te plaatsen waarbij een bordje wordt geplaatst met uw kenteken, zodat deze plek alleen door u gebruikt mag worden. Voor alle regels en mogelijkheden kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top