Now Reading
Meer contact door mobiele telefoon

Meer contact door mobiele telefoon

Alle jongeren hebben natuurlijk veel verstand van mobieltjes, laptops en andere technische snufjes. Wanneer we ouders zijn is het soms lastig om dit te begrijpen of weten we wellicht soms minder goed hoe we al die vernieuwingen moeten gebruiken. Het is echter heel handig om u hier toch even in te verdiepen. U kunt hierdoor makkelijk contact houden met kinderen en kleinkinderen of andere mensen.

Berichtjes sturen via Whatsapp

De meeste mensen gebruik whatsapp het vaakst om berichtjes uit te wisselen. Er kan makkelijk een foto meegestuurd worden en u bent zo weer op de hoogte van gebeurtenissen zonder bij elkaar op bezoek te gaan. In de tijd van corona is het houden van contact wat lastiger omdat u niet zo snel meer bij iemand langs gaat of omdat er binnen geen afstand gehouden kan worden. Een berichtje sturen is makkelijker dan u denkt ook al kan het typen iets meer tijd kosten.

Social media

Tegenwoordig hebben ouderen mensen ook social media zoals Facebook. Ze kunnen zo foto’s bekijken van vrienden die er op gezet zijn en kunnen makkelijk reageren op berichtjes. Zo ziet u waarschijnlijk iets meer van wat uw kinderen, kleinkinderen en vrienden doen in hun vrije tijd. Ongeveer 70% van de mensen tussen de 65 en 75 jaar hebben social media terwijl dit 5 jaar terug nog maar 25% was.

Omgaan met een telefoon

Vaak hebben we even een zetje in de rug nodig voor het gebruik van een mobiel. Wanneer iemand een nieuwe telefoon krijgt en de oude komt vrij wordt er toch weer gestoeid met een mobiel en hoe moet je er mee omgaan. Als je een nieuwe mobiel in een goede telefoonwinkel koopt helpen ze je daar ook veelal en kun je om uitleg vragen van de nieuwste snufjes. Een mobiel is bijna onmisbaar geworden en voor veel mensen zorgt het ook voor minder eenzaamheid.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top