Now Reading
Hoe komt u af van mollen in uw tuin?

Hoe komt u af van mollen in uw tuin?

Mollen

Heeft u een prachtig strak gazon maar komt u hier geregeld een molshoop tegen? Dat is natuurlijk heel zonde en ziet er ook niet erg mooi uit. Wanneer u er een heeft zullen andere hopen snel volgen. Wat kunt u doen om de mollen te verjagen en weer een mooie tuin te krijgen.

Diervriendelijk mollen bestrijden met carbid

Als u er net achter komt dat u mollen in uw tuin heeft is dit de eerste optie die u zou kunnen proberen. Het is namelijk diervriendelijk en ecologisch waardoor de mollen ongedeerd blijven. U heeft hiervoor speciaal mollencarbid nodig en doe een aantal brokjes hiervan in de molshoop. Giet er vervolgens wat water overheen waardoor het acetyleengas vrij komt waar mollen een hekel aan hebben. Wanneer ze dit ruiken zullen ze hopelijk de tuin verlaten.

Planten in uw tuin

Er zijn ook planten waar mollen niet van houden. Door deze simpel weg in de tuin te planten is de kans groter dat ze weg blijven. Zo kunt u kruisbladwolfsmelk of de keizerskroon in uw tuin planten. De kruisbladwolfsmelk is een groen plant zonder bloemen terwijl de andere wel gekleurde bloemen heeft dus u kunt kijken welk het beste in uw tuin past.

Trillingen

Er zijn ook speciale apparaatjes die voor trillingen zorgen in de grond. Ze houden hier namelijk niet van en blijven zo ook uit de buurt van wegen. De mol zal dan een ander plekje zoeken het enige nadeel is dat dit vaak niet zo ver weg is. Het is dus belangrijk om deze apparaatjes nog te laten zitten als ze net weg zijn anders is de kans groot dat ze weer terug komen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top