Now Reading
Waardoor moet u vaker plassen?

Waardoor moet u vaker plassen?

plassen

De meeste mensen merken soms dat wanneer ze thee drinken dat ze vaker naar het toilet moeten. Er zijn naast thee nog veel meer andere dingen wat er  voor kan zorgen dat u vaak moet plassen. Wanneer u op reis bent of een belangrijke afspraak heeft kan het dus verstandig zijn om een aantal dingen te mijden.

Cafeïne

Door veel cafeïne kan de blaaswand geïrriteerd raken en aanzetten tot overactiviteit. Cafeïne kan bijvoorbeeld in koffie, diverse theesoorten, energiedrankjes, cola maar ook in chocolade zitten. Het kan ook werken als vocht uitdrijver waardoor u meer moet plassen maar dit is echter vaak wanneer u veel cafeïne in korte tijd binnen krijgt.

Koolzuur in frisdrank

Ook door Koolzuur kan de blaas geïrriteerd raken. Dit kan komen door frisdrank, spa rood of andere bruisende dranken. Wanneer u alcoholische dranken combineert met koolzuur gaat dit al helemaal niet goed.

Specerijen en gekruid eten

We houden allemaal van lekker veel smaak aan ons eten maar te veel is ook niet goed. Scherp eten zoals een hete salsa of wasabi kan niet alleen voor tranende ogen maar ook uw blaas wordt hier niet blij van. Dit kan ook komen door bepaalde specerijen waar de blaas niet goed tegen kan is vaak mosterd, azijn, sojasaus en mayonaise.

Lees ook
Dr. Wijnholds

Alcohol

Natuurlijk kan alcohol niet ontbreken en de meeste zullen dan ook wel merken dat ze vaker moeten plassen als ze wat gedronken hebben. Het geeft namelijk een uitdrogend effect waardoor vocht sneller naar de blaas toe gaat. Alcohol kan ook het signaal naar de hersenen verstoren waardoor het signaal dat u naar het toilet moet eerder zal komen.

Is er een moment waarop u beter niet naar het toilet hoeft dan zou u bovenstaande dingen beter kunnen vermijden. Ga dus gerust een langer vergadering in zonder dit te hoeven onderbreken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top