Now Reading
Boek lezen leuker dan seks!

Boek lezen leuker dan seks!

Nederlanders lezen het liefste in bed en doen dit zelfs liever dan de liefde bedrijven! Dit blijkt uit onderzoek door Boekkado.nl. Het hebben van seks (11%) scoort een stuk minder hoog dan een goed boek lezen (22%) als meest favoriete bedactiviteit. Slapen spant (63%) echter nog altijd de kroon als lievelingsbezigheid in bed.

Boekkado.nl deed onderzoek naar leesgedrag onder 1238 respondenten. Met 44% is het bed de favoriete plaats om een boek te lezen. De bank staat met 41% op de tweede plaats. Ook op de WC, in bad, op het strand en het openbaar vervoer wordt gelezen, maar deze plekken zijn met gemiddeld 2,5% aanzienlijk minder populair.

Favoriete leesvoer
Het boek wint het als favoriete leesvoer (68%). 29% van de respondenten leest het liefst een tijdschrift. 20 % geeft de voorkeur aan de krant, 14% duikt het liefst in de reclamefolders en 2% geeft aan het liefst iets anders te lezen.

Lezen tussen de weeën door
Op de vraag wat de meest bijzondere locatie was waar men ooit gelezen heeft, ontving Boekkado.nl buitengewone antwoorden. Zo zijn er mensen die op het kraambed tussen de weeën door, op de rug van een kameel, in de baas z’n tijd of zelfs onder de douche verder lazen, omdat een boek te meeslepend was om weg te leggen!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top