Now Reading
Boeken tip: De vondeling van Veenhuizen

Boeken tip: De vondeling van Veenhuizen

De vondeling van Veenhuizen

Een adembenemende historische roman over drie wezen in de kinderkolonie van Veenhuizen

In 1823 werd de kolonie in Veenhuizen opgezet voor de huisvesting van duizenden wezen. Deze kinderkolonie heeft ingrijpende sporen achtergelaten in duizenden families. De kolonie is Unesco Werelderfgoed en is recent toegevoegd aan de Canon van Nederland. Patricia Snel stuitte op het opgetekende verhaal van wezen Karel en Lize Muller en vormde dit bijzondere stukje verborgen Nederlandse geschiedenis op invoelende wijze om tot een roman over vriendschap, veerkracht en de hoop op een beter leven.

Amsterdam, 1824. Wezen Karel en Lize stappen op een beurtschip op weg naar Veenhuizen. Nadat hun moeder is overleden en hun vader naar het krankzinnigengesticht is gestuurd staan ze er helemaal alleen voor. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline, en de twee kunnen maar moeilijk wennen. Ze sluiten een voorzichtige vriendschap met de geharde vondeling Neeltje. Samen maken ze een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen…

Patricia Snel

Patricia Snel is bestsellerauteur en schrijfcoach. Na haar studies in Leiden woonde ze jarenlang in Singapore en op de Kaaimaneilanden. Daarna verhuisde ze naar een woonboot in Amsterdam, en schreef ze diverse succesvolle thrillers. Voor haar eerste roman De vondeling van Veenhuizen verbleef ze zeven maanden lang in de voormalige kinderkolonie.

See Also
Napoleon

Bron: Xander Uitgevers

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top