Now Reading
Boeken tip: Blackwater – De overstroming

Boeken tip: Blackwater – De overstroming

De overstroming

‘Een geweldige familiekroniek over sterke vrouwen en volgzame mannen, vol geheimen en intriges.’ – Thomas Olde Heuvelt

Michael McDowell schreef zijn klassiekerserie Blackwater meer dan veertig jaar geleden, maar de tijdloze, spannende en ontroerende familiesaga heeft niets aan kracht ingeboet. De complete reeks verschijnt dit jaar eindelijk in het Nederlands en daarmee introduceert Xander Uitgevers een nieuwe serie in het unieke Southern gothic horrorgenre.

Alabama, 1919. De Blackwater-rivier heeft het stadje Perdido onder water gezet. Troebel water kabbelt metershoog tegen de bakstenen gebouwen. Alle twaalfhonderd inwoners zijn naar hoger gelegen grond gevlucht en het stadje zelf is op wat ratten na uitgestorven.

Maar dan beginnen de problemen pas echt. Oscar, de oudste zoon van de vooraanstaande Caskey-clan, doet na de overstroming een schokkende ontdekking. Op de eerste verdieping van het enige hotel van het stadje treft hij een vrouw aan die daar al vier dagen zit, omringd door het water. Hoe ze daar is beland is een raadsel, maar al snel wordt duidelijk dat de mysterieuze Elinor in Perdido zal blijven, en grootse plannen heeft met zowel het stadje als de familie Caskey…

See Also
Fool Me Once

Micheal McDowell

Michael McDowell (1950-1999) werd door Stephen King ‘the finest writer of paperback originals in America’ genoemd. Hij is mateloos populair in de Verenigde Staten, en wordt momenteel herontdekt in heel Europa: alleen al in Italië zijn ruim 200.000 exemplaren van de Blackwater-serie verkocht. Hij schreef ook scripts, onder meer voor The Nightmare Before Christmas en de culthit Beetlejuice.

Bron: Xander Uitgevers

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top