Now Reading
Tips voor een lekkere zomerwijn

Tips voor een lekkere zomerwijn

Zomerwijn

Is het lekker warm weer dan wilt u hierbij natuurlijk ook een wat lichtere wijn. Een zware rode wijn past natuurlijk niet een zomerse avond maar wat past hier wel bij? Er zijn verschillende wijnen die extra tot zijn recht komen op een warme zomerse avond.

Wat is een zomerwijn

Wat verstaan we eigenlijk onder een zomer wijn? Het belangrijkst is dat de wijn fris en droog is. Een zoet en houtgerijpte wijn heeft vaak een vollere smaak maar is daardoor een stuk zwaarder. Een droge wijn is daardoor ideaal voor in de zomer en zijn vaak ook erg fris. Let ook even op het alcoholpercentage wat er in zit, hoe meer alcohol hoe zwaarder de wijn. Een zomerwijn is er dan ook een waar minder alchol in zit die daardoor makkelijker te drinken is. Zorg dat de wijn lekker koud is en dat het goed past bij de Barbecue die aan staat of de zomerse hapjes die u voorbereid heeft.

Voor welke wijn gaat u?

  • Sauvignon blanc
    Deze witte wijn wordt veel gedronken en is zeer geschikt voor in de zomer. Kies er eens een uit de Franse regio Gascone. Deze wijn is strak droog met een frisse smaak en tonen van passievrucht.
  • Zalige Rosé
    Een rosé is zeer geschikt als zomerwijn omdat het erg verfrissend is. Tegenwoordig wordt rosé wereldwijd gemaakt maar de beste zijn nog altijd die uit Frankrijk. Hoe lichtere rosé u uitkiest hoe verfrissender deze is.
  • Pinot noir
    Veel mensen slaan in de zomer de rode wijn over. Echter zijn er verschillende rode wijnen wat ook goede zomerwijn is. Wel moet u weten hoe u een goede zomerwijn kunt herkennen want bij rode wijn kan dit nog wel eens lastig zijn. Kijk als eerst naar het alcohol percentage kies er een uit die wat lager is rond de 13%. Deze zijn meer gemaakt voor de fruitigheid en frisheid in plaats van stevige en krachtige smaak. Kies ook voor een wijn die goed gekoeld kan worden, dit zijn de wijnen uit een koeler klimaat zoals Duitsland, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland of Noord-Frankrijk.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top