Now Reading
Op welke temperaturen kunt u wijn het best bewaren

Op welke temperaturen kunt u wijn het best bewaren

temperatuur wijn

Bent u een echte wijnliefhebber? Of krijgt u vaak mensen over de vloer die graag een wijntje drinken? Dan is een belangrijke vraag misschien: Op welke temperatuur moet ik mijn wijn bewaren? Uiteraard ligt de beste temperatuur ook aan de wijnsoort die u heeft, maar wij hebben een paar basisregels voor u op een rijtje gezet.

Tempartuur om wijn lang te bewaren

Gaat het om een speciale wijn die u voorlopig nog niet gaat drinken dan kunt u de wijn het beste op een droge en donkere plek wegleggen. De temperatuur kan dan het beste tussen de 10 a 12 graden Celsius zijn. Mocht u deze temperatuur niet kunnen halen is het vooral belangrijk dat de temperatuur constant is. Temperatuurswisselingen komen de kwaliteit van de wijn niet te goede. Daarnaast is het ook belangrijk dat de temperatuur ook niet te hoog is. Een graad of 15 zou ook nog kunnen, maar daarboven wordt het echt te warm voor de wijn.

Witte wijn

Dit is een wijn die u gekoeld drinkt. Wanneer het om een frisse of halfdroge wijn gaat dan is de beste temperatuur tussen den 7 en 9 graden Celsius. Wanneer het om bijvoorbeeld een champagne gaat dan mag de wijn iets warmer geserveerd worden. U kunt dan denken aan een temperatuur tussen de 8 en 10 graden Celsius.

Rode wijn

Een rode wijn is een wijn die u buiten de koelkast kunt bewaren en ook warmer kunt serveren. Het is wel goed om ook deze wijn op een donkere plek te bewaren met de kurk op de fles. Wanneer de wijn geopend is, dan is deze sowieso vaak met 2 of 3 dagen houdbaar. Wanneer de wijn langer open is kan deze gaan oxideren.

Zomerwijn Rosé

Rosé is een wijn die vaak tijdens de zwoele zomeravonden gedronken wordt. Deze wijn wordt net zoals witte wijn vaak op een temperatuur van 7-9 graden Celsius gedronken. Om deze temperatuur te bereiken is het goed om de wijn 3 uur voor dat deze gedronken wordt in de koelkast te leggen.

Welke wijnen kunt u het best bewaren

Zoals aangegeven zijn er dus veel verschillende soorten wijnen. De ene wijn is beter te bewaren dan de andere wijn. Wijnen die zich goed lenen voor een langere bewaartermijn zijn: de Cru Classe wijnen uit de Bordeaux. Of wijnen van de Pinot Noir druif uit de Bourgogne. Ook na een langere bewaartermijn zijn deze nog goed van smaak.

Proost! Op een lekker zomeravondje met vrienden en een heerlijk glaasje wijn.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top