Now Reading
Waarom krijgt u hoofdpijn van wijn drinken?

Waarom krijgt u hoofdpijn van wijn drinken?

Waarom hoofdpijn na het drinken van wijn?

Tijdens een gezellig avondje met vrienden of familie neemt u een lekker glaasje wijn. U kletst gezellig met uw gezelschap en ondertussen neemt u nog een wijntje. Voor dat u het weet is de avond al weer voorbij en gaan u en uw gezelschap weer richting huis. Na deze gezellige avond wordt u de volgende ochtend wakker met flinke hoofdpijn, maar hoe kan het dat u na zo’n gezellige avond met een paar wijntjes zo’n hoofdpijn heeft. Lees hieronder waarom u hoofdpijn krijgt van wijn drinken.

Heeft de hoeveelheid wijn invloed op uw hoofdpijn?

De hoeveelheid wijn die u heeft gedronken heeft zeker invloed op de hoofdpijn die u kunt krijgen. Hoe meer wijn u heeft gedronken des te groter de kans dat u meer hoofdpijn krijgt. Uit onderzoek blijkt dat de hoofd oorzaak van hoofdpijn naar wijn de alcohol is. Alcohol haalt het vocht uit uw lichaam, dit is dan ook de reden waarom u zo vaak naar het toilet moet als u alcohol heeft gedronken. Doordat de alcohol het vocht uit uw lichaam wegdrijft zorgt dat ervoor dat uw hersenen uitdrogen. Dit is dan ook de reden dat u hoofdpijn krijgt. Wanneer de hersenen te weinig vocht hebben kunt u hoofdpijn krijgen. Dit vocht wordt langzaam weggedreven waardoor het dus kan zijn dat u naar een paar uurtjes of de volgende dag pas last heeft van hoofdpijn. Een glas water tussendoor kan dus helpen om de hoofdpijn van later te verminderen.

Kwaliteitswijn

Naast de hoeveelheid wijn is de kwaliteit van de wijn ook een factor die meespeelt. Bij een goedkopere wijn is het altijd nog maar de vraag wat voor extra toevoegingen zij hebben toegevoegd aan de wijn, om deze zo goedkoop te maken. Bij een wijn van hogere kwaliteit zijn er vaak minder extra onnodige ingrediënten toegevoegd. Deze wijn zijn vaak gemaakt van meer natuurlijke ingrediënten en kunnen ervoor zorgen dat u minder snel hoofdpijn krijgt. De kwaliteit van de wijn kan dus ook de reden zijn waarom u hoofdpijn krijgt van wijn drinken.

See Also

Een paar wijntjes maar toch hoofdpijn

U heeft een kwaliteitswijn gedronken en maar één of twee glaasjes genuttigd, maar toch heeft u hoofdpijn. Dan kan het zijn dat u gevoelig bent voor sulfiet. Sulfiet is een middel dat wordt gebruikt om de wijn langer houdbaar en stabieler te houden. Sommige mensen kunnen gevoeliger zijn voor sulfiet dan andere. Mocht u na één of twee wijntjes al snel hoofdpijn krijgen, kijk dan het etiket van de wijnfles na. Hier staat vaak op beschreven of er sulfiet in de wijn zit of niet. Mocht er inderdaad sulfiet in de wijn verwerkt zitten, koop dan een keer een sulfiet vrije wijn en kijk of dat verschil voor u maakt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top