Now Reading
Uit de wind op een scooter

Uit de wind op een scooter

Wanneer u een scooter heeft zult u waarschijnlijk veel last hebben van de wind. Uw haren zullen door elkaar vliegen uw jas waait open en misschien verliest u uw petje. Wanneer het regent is het nog vervelender niet alleen de wind maar er komt nu ook veel meer regen op u. Drijf nat op uw bestemming aan komen is natuurlijk niet zo prettig. Een goede oplossing hiervoor is een windscherm!

Verschillende soorten windscherm

Elke scooter heeft vaak ook zijn eigen windscherm. Zo weet u zeker dat het windscherm goed past, er zijn ook universele te verkrijgen maar dan is het de vraag of deze wel past. Er zijn lage windschermen die vooral uw bovenlijf beschermen tegen de wind maar vaak niet helemaal. Er zijn ook hoge te verkrijgen deze zult u ook het meeste zien. Ze zijn erg hoog waardoor u van top tot teen beschermd bent tegen de wind. Wanneer het regent zult u ook merken dat u een stuk droger blijft aan de voorkant bij uw benen en boven lijf. U blijft niet helemaal droog maar zo voorkomt u dat u als een verzopen kat op uw werkt komt of vrienden of familie.

Scooter parkeren

Wanneer u een nieuw windscherm heeft moet u wel aan wat kleine dingen denken. Het is namelijk belangrijk om de scooter uit de wind te parkeren. Wanneer het hard waait kan het scherm ook veel wind vangen en dus om vallen. Zet het dus neer op een plek met weinig wind of zorg er voor dat uw scherm goed staat en geen wind kan vangen.

Houd uw scherm schoon

Net als op een auto zult u waarschijnlijk wel wat vliegen vangen op een windscherm en kan het zicht hierdoor verminderen. Het is belangrijk om het scherm geregeld schoon te maken om uw zicht vrij te houden. Bij vochtig weer kan het ook gaan beslaan dus een droge doek is ook fijn om bij de hand te hebben. Het kan ook helpen om het scherm met alles reiniger of gewoon met zeep schoon te maken.

See Also
scooter

Wanneer er veel wind staat kunt u toch een stuk meer genieten van uw scooter tocht. Is uw scooter omgevallen en uw windscherm wat beschadigd? De meeste krasjes zijn goed weg te polijsten dat is helemaal makkelijk.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top