Now Reading
Wilt u stoppen met roken?

Wilt u stoppen met roken?

Stoppen met roken

Iedereen weet dat stoppen met roken erg lastig is. Vaak horen we dat iemand wilt stoppen en zien we hem of haar vrij snel daarna toch weer roken. Hoe kunt u uzelf motiveren om dit toch vol te houden en door te zetten? Waarschijnlijk zult u wel een aantal tips kennen maar welke werkt er voor u?

Begin met een datum

Het is erg lastig om de een op andere dag te gaan stoppen met roken. Bereid u dan ook voor op deze datum en zet het in de agenda voor 3 of 4 weken vooruit. Zo kunt u zich er ook mentaal op voorbereiden en heeft u geen excuus dat u pakje nog niet leeg is. Laat de mensen in uw omgeving dan ook weten dat u vanaf dan gaat stoppen zo zult u er aan herinnerd worden en gesteund worden bij het stoppen.

Begin schoon

Wat dan erg belangrijk is om een goede start te hebben. Haal dan ook alle asbakken in uw huis weg en probeer uw huis rook vrij te krijgen. Maak alles goed schoon zodat u ook niet herinnerd wordt aan deze lucht. Gebruik goed schoonmaak middel en zet ramen en deuren lekker open. Het zal even duren voordat het weg is maar dit kan een hoop schelen. Het zelfde geldt voor de auto natuurlijk, maak dit ook helemaal schoon met de stofzuiger en hang een nieuwe luchtverfrisser er in.

Wanneer verlangt u naar een sigaret?

Ga voor u zelf na wat voor u de lastige momenten kunnen zijn. Gaat u elke ochtend na de koffie roken of grijpt u bij stress snel naar een sigaret. Probeer iets te verzinnen wat het roken kan vervangen. Pak in plaats van een sigaret een stuk fruit of ga op dat moment even wandelen. Als u wat zoekt om te doen zal uw gedachte sneller af gaan van het roken.

See Also
een gezonde en gebalanceerde maaltijd.

Probeer samen te stoppen

Roken u en uw partner maar willen jullie beide stoppen. Dit zal elkaar motiveren en kan niet alleen u maar ook uw partner helpen. Het kan natuurlijk ook zijn dat u samen met een vriendin of een familielid wilt stoppen. Het voordeel hiervan is dat als u bij elkaar komt kunt u het er over hebben en delen wat het allemaal zo lastig maakt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top