Now Reading
Glad op de weg? Tips voor het rijden met uw scooter

Glad op de weg? Tips voor het rijden met uw scooter

scooter

De wegen in de winter kunnen onvoorspelbaar glad zijn. Bij regen en kou kan het wegdek spiegelglad worden. Een val met uw scooter is zo gemaakt. Wij geven u een aantal tips voor het rijden met uw scooter op gladde wegen.

Controleer uw banden

Net als bij een auto is het ook bij uw scooter belangrijk regelmatig de status van uw banden te bekijken. Zit er nog voldoende profiel op de band voor natte omstandigheden? Er bestaan ook voor scooters speciale winterbanden. Bent u afhankelijk van uw scooter? Dan kunt u winterbanden overwegen.

Bekijk het weerbericht voor u op pad gaat

Niets is zo veranderlijk als het weer. Bekijk voor u op pad gaat de voorspellingen. Zijn er grote buien op komst? Denk ook aan de terugweg. Wees voorbereid zodat u onderweg niet verrast wordt door een regen of sneeuw bui.

Pas uw snelheid en rijstijl aan

Bij gladde wegen kunt u met een onverwachtse beweging snel onderuit gaan. Pas uw snelheid aan naar beneden. Bij een lagere snelheid heeft u nog een kans een foutje te corrigeren. Wanneer u hard de rem gebruikt kan de scooter op een gladde weg onbestuurbaar worden. Rij rustig en rem rustig om een val partij te voorkomen.

Zichtbaarheid op uw scooter

Door slecht weer kan het buiten snel donker zijn. Op een scooter bent u kwetsbaar. Zorg voor goede verlichting voor u zelf en voor ander verkeer. In het donker is het verstandig om ook zelf goed zichtbaar te zijn. Trek een veiligheidsvestje aan met reflectoren voor extra zichtbaarheid.

Gebruik een windscherm op uw scooter

Een klein ritje in de regen op de scooter kan voor een nat pak zorgen. Op veel scooters is het mogelijk een windscherm te aan te brengen. Achter een windscherm zit u een stuk droger. Een windscherm heeft niet alleen in de wintervoordelen. In de zomer kan een windscherm vliegende insecten tegen houden, win win dus.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top