Now Reading
Weet u wat cellulite is?

Weet u wat cellulite is?

Cellulite

Weet u wat Cellulite is of heeft u er misschien zelf last van? Het wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd door de structuur hier op lijkt. Wat is het precies en kunt u hier iets tegen doen?

Wat is cellulite?

Het ontstaat eigenlijk doordat het aantal vetcellen in de onderhuidse bindweefsel toeneemt. Hierdoor worden bloedvaten vernauwd en kan het vocht, vet en afvalstoffen moeilijker afgevoerd worden. Hierdoor verhardt het bindweefsel en zal er een bobbelige huid ontstaan. In de meeste gevallen komt dit voor in onze benen en billen en soms bij de buik of bovenarmen.

Er zijn verschillende mate cellulite. Bij de lichte variant ziet u eigenlijk niets maar wanneer u de huid samenknijpt ziet u bobbeltjes. Bij middelmatige cellulite ziet u bobbeltjes wanneer u de spier al aanspant. Heeft u er toch meer last van dan zult u het zo al zien zonder iets in te spannen.

Lees ook
Waarom de een sneller blauwe plekken krijgt dan de ander

Waardoor ontstaat het?

In dit geval zijn er veel oorzaken waar we zelf niet zo veel aan kunnen veranderen. Het is echter wel handig om te weten waar het vandaan komt.

 • Hormoon oestrogeen, vrouwen hebben er dus veel meer last van als mannen
 • Erfelijk bepaald, wanneer meer mensen binnen de familie het hebben is de kans groot dat u er ook sneller last van heeft.
 • Overgewicht, het zal de kans verhogen op cellulite echter kan het ook wanneer u geen overgewicht heeft
 • Eetpatroon, het eten van veel vet en zout en te weinig vitamine en vezels kunnen leiden tot meer cellulite
 • Bewegen en sporten, door voldoende te bewegen zorgt u voor een goede bloedcirculatie en reduceert u het vetpercentage

Wat kunt u wel doen om het tegen te gaan?

 • Gezond en gevarieerd eten
  Het ontstaat dus eigenlijk door onze vetcellen dus wanneer we gezond eten zullen we ook minder vetcellen hebben wat het kan helpen besttijden. Zo kunt u afwisselend en gevarieerd eten met voldoende groente, fruit, noten en volkoren producten.
 • Drink voldoende water
  Door een goed vochthuishouden in uw lichaam kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden. De doorbloeding zal hierdoor ook verbeteren dus het is dus belangrijk om altijd voldoende water bij de hand te hebben.
 • Sporten
  Om de doorbloeding te stimuleren is het ook goed om voldoende te bewegen of te sporten. Hierdoor zal er dus ook meer doorbloeding zijn in uw billen en benen waardoor vocht en afvalstoffen afgevoerd worden. Dit proces kan dus langzaam de cellulite afbreken.
 • Masseren
  Wat ook goed kan helpen is om af en toe de delen waar cellulite zit te masseren. Door het stevig te masseren zal het onderhuidse bindweefsel regelmatiger verdelen waardoor de bultjes wat minder worden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top