Now Reading
Gaan medicijnen en hitte goed samen?

Gaan medicijnen en hitte goed samen?

medicijnen en hitte

Slikt u elke dag medicijnen? Het kan dan zijn dat u bij warm weer hier extra op moet letten. Maar wat is belangrijk om te weten en wat moet u doen bij extreem warm weer? Gaan medicijnen en hitte eigenlijk wel samen? Deze tips zullen u hierbij helpen maar het is ook goed om contact met de huisarts op te nemen.

Medicijnen invloed op temperatuur

Ons lichaam is gemiddeld 37 graden en bij warm weer probeert het dan ook verkoeling te zoeken. Het lichaam kan dit op twee verschillende manieren doen. Door te zweten kan het lichaam afkoelen hierdoor krijgt uw lichaam verkoeling door de wind die er langs komt. Het lichaam kan er ook voor kiezen om uw bloedvaten te verwijden zodat het er meer verkoeling via het bloed komt. Wanneer u medicijnen heeft voor bloeddruk voor ontlasting of bij een hersen aandoening moet u hier dus extra opletten. Gebruikt u medicijnen voor hart of bloeddruk kan het bij hitte zijn dat ze het vocht minder goed vast houden en dus zorgen voor uitdroging. Bij ontlastingen problemen worden er vaak plaspillen of laxeermiddel gebruikt, hierdoor wordt ook vocht uit uw lichaam verdreven. Bij medicijnen voor een hersenaandoening zoals Parkinson kan het zorgen dat u minder zweet en dus minder warmte kwijt kunt.

Gebruikt u medicijnen voor een van de bovenstaande aandoeningen dan kunt u het beste uw huisarts informeren.

Medicijnen en hitte hoe bewaard u ze

Check natuurlijk ook wat er op het doosje staat, hier staat een advies bij hoe u het medicijn kunt bewaren. In de meeste gevallen is het goed om ze droog te bewaren bij een temperatuur onder de 25. Daarbij is een vochtige plek zoals de badkamer eigenlijk nooit goed dus zoek een ander plekje uit. Enkele medicijnen kunnen ook in de koelkast bewaard worden maar in sommige gevallen kan dit ook te koud zijn. controleer het bewaar advies zodat u weet wat u het beste kunt doen. Sommige vloeistoffen worden ook in de koelkast bewaard zoals oogdruppels deze kunt u het beste 5 minuten voor gebruik uit de koelkast halen voor prettiger gebruik.

Tips bij hitte

Als u medicijnen gebruikt is het dus extra belangrijk om voldoende water te drinken. Zoek dan ook af en toe de koelt op door binnen te zitten met een ventilator of ga op een schaduwrijke plek zitten. Let er ook op of u zweet of niet, doet u dit niet houdt u dan rustig en blijf lekker in de schaduw zitten. Door medicijnen kan het zijn dat u warmte lastiger kwijt kunt dus probeer hier ook aan te denken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top