Now Reading
Tips tegen het vasthouden van vocht in de zomer

Tips tegen het vasthouden van vocht in de zomer

vocht

De temperaturen stijgen, de luchtige kleding gaat aan. De zomer brengt een positief gevoel met zich mee maar uw lichaam moet met deze temperaturen hard werken. Heeft u wel eens last van gewichtstoename op warme dagen? Het kan zijn dat uw lichaam vloeistoffen vast houdt. Waarom houdt uw lichaam vocht vast en wat kunt u er zelf tegen doen?

Waarom houden we in de zomer meer vocht vast

Zoals gezegd moet uw lichaam bij warm weer hard werken. Uw lichaam moet zichzelf koelen. Bij warm weer gaan uw bloedvaten meer openstaan wat er voor kan zorgen dat er vocht zich kan ophopen. Na een dagje wandelen last van dikke enkels of voeten? Het vocht heeft zich verzameld en moet afgevoerd worden.

Dit kunt u doen wanneer uw lichaam te veel vocht vasthoudt

Blijf bewegen. Niet iedereen heeft zin om te bewegen bij warm weer. Het is belangrijk dat u uw lichaam wel in beweging houdt. Door een goede doorbloeding zal het vocht sneller uit uw lichaam gaan. Pas uw trainingen aan en ga niet op het heetst van de dag een rondje wandelen maar probeer wel zodra het afkoelt aan beweging te doen.

Veel drinken om vocht af te voeren

Het klinkt natuurlijk heel tegen strijdig om vloeistoffen te drinken terwijl u juist af wil van het te veel aan vocht in uw lichaam. Voldoende water drinken is heel belangrijk. Wanneer u te weinig water binnen krijgt gaat uw lichaam automatisch in spaarstand en gaat het de vloeistoffen opslaan, iets wat u juist wil voorkomen. Zorg dat u altijd drinken bij de hand heeft en blijf ook op warme dagen goed door drinken.

See Also
brandend maagzuur

Pas op met zout

Tijdens de hitte passen we automatisch ons eetpatroon aan. Wie heeft er nu zin in een goede stamppot met 30 graden? Toch kunt u niet alleen leven op zomerse salades. Uw lichaam heeft zout nodig. Te weinig vloeistof in uw lichaam kan ook voor de spaarstand zorgen. Minder vocht kan leiden tot diarree en braken en iedereen kent het gevoel van een beetje flauw zijn wel.

Let goed op uw zelf tijdens het warme weer en probeer met bewegen, goede voeding en water het vocht in uw lichaam op de warme dagen in balans te houden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top