Now Reading
Wat kunt u het beste eten bij warm weer

Wat kunt u het beste eten bij warm weer

eten bij warm weer

We zitten nu midden in de zomer. Genieten van de zon, lekker lang buiten zitten en eten op een terrasje. Dat klinkt u vast als muziek in de oren, maar wat kunt u in de zomer nu het beste eten wanneer het warm weer is. Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet.

Zorg voor voldoende vocht

Wanneer het warm weer is dan hebben we meer vocht nodig. Door de warmte zweten we meer en kan het lichaam bij te weinig vocht zelfs uitdrogingsverschijnselen vertonen. Niet gezond en het kan ook een onprettig gevoel geven. Voldoende water drinken is daarom belangrijk, maar u kunt ook vocht uit voedsel halen. U kunt hierbij denken aan watermeloen. De naam zegt het al. Watermeloen bestaat uit veel water / vocht en kan uw vochttekort dan ook aanvullen.

Ook veel groente bestaat voor 95% uit vocht. Groente eten is sowieso gezond, maar kan ook weer bijdragen aan een goede vochthuishouding. Voorbeelden van groente die veel vocht bevatten zijn onder andere: sla, radijsjes en komkommers. Buiten het feit dat het goed is voor het vocht bevatten ze ook vaak vitaminen en geeft het een lekker fris gevoel wanneer het gegeten wordt.

BBQ op het terras

Wanneer de weerman mooi weer voorspelt dan staan we met zijn alle bij de slager voor een paar lekkere stukjes vlees en rennen we naar de bakker voor een stokbrood. Een BBQ is natuurlijk lekker en ook gezellig om met vrienden te doen, maar vlees en vooral te veel vlees is niet aan te raden tijdens warme dagen. Door de vele dierlijke eiwitten heeft het lichaam veel moeite deze te verteren. Het lichaam gebruikt veel energie en warmt daardoor ook op. Iets wat we niet willen wanneer het buiten ook al warm is.

Alcohol

Wat voor een BBQ geldt is ook zo voor alcohol. We schenken graag een glaasje vol met wijn of we drinken een lekkere cocktail in de avondzon, maar alcohol is juist vocht afdrijvend. Dus ook niet ideaal wanneer u het vochtniveau goed wilt houden.

See Also
kater

Fruit goed voor de huid

Eerder in dit artikel hadden we het al over voldoende groente en fruit eten voor het vocht, maar veel fruitsoorten zijn ook rijk aan vitamine C en dat is weer erg goed voor de huid. Zeker wanneer u veel uren in de zon doorbrengt is het goed om de huid te verzorgen. Dus neem na het diner een lekkere bak met aardbeien en vul uw vitamine C aan.

Geniet van de zomer en eet gezond.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top