Now Reading
Dit jaar een echte of een kunstkerstboom?

Dit jaar een echte of een kunstkerstboom?

kunstkerstboom

De dagen worden korter en kouder. In huis maken we het weer gezellig met kaarsjes. Bij veel mensen wordt begin december de kerstboom weer opgetuigd. Kiest u dit jaar voor een echte of een kunstkerstboom? Om tot een goede keuze te komen geef ik u hierbij een aantal voor en nadelen van een echte en kunstkerstboom.

Een echte kerstboom

De aanschaf van een echte kerstboom kan al als een uitje gezien worden. Lekker struinen langs de verschillende kerstbomen bij een tuincentrum en natuurlijk de mooiste uitkiezen voor in uw woonkamer. U komt bij het tuincentrum vaak al helemaal in de kerstsferen. De boom kan vaak thuis gebracht worden. De boom in een pot zetten en naar binnen slepen is vaak nog wel een karweitje maar als hij eenmaal staat is het direct een plaatje. Tegen de geur van een dennenboom kan geen kunstboom of spuitbus tegenop. Heeft u een boom met kluit gekocht? Dan kan deze na de kerstdagen in de tuin gezet worden. Een echte kerstboom moet u gedurende een maand goed verzorgen en zeker niet laten uitdrogen. Door een hoge temperatuur en droge grond kan de boom snel naalden verliezen, dit is dan ook gelijk het grote nadeel van een echte kerstboom.

Voordelen kunstkerstboom

Een kunstkerstboom heeft natuurlijk niet de lekkere geur van een echte kerstboom maar de neppe kerstboom wordt wel steeds populairder. Zo hoeft u maar 1x een kunstkerstboom aan te schaffen en gaat deze vaak jaren mee. De kosten voor een echte boom bedragen gemiddeld rond de € 30.00 wanneer u dus een aantal jaar dezelfde kunstkerstboom gebruikt kan het voordeliger uitpakken. Een kunstboom geeft ook minder rotzooi en is gemakkelijker op en af te breken.

Bedenk goed wat u graag wil. Gemak en lage kosten of het echte plaatje? Hoe mooi een kunstkerstboom ook is, hij haalt het nooit bij de uistraling van een echte boom.

Waar kiest u dit jaar voor?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top