Now Reading
Waarom dagelijks een rondje wandelen goed voor u is

Waarom dagelijks een rondje wandelen goed voor u is

wandelen

Bewegen is goed voor iedereen. Maar waar begint u mee en nog belangrijke hoe kunt u regelmaat krijgen in het bewegen. Een goed en voordelige optie is wandelen. Een rondje lopen kan eigenlijk altijd en overal en u hoeft er geen duur sportschool abonnement voor af te sluiten. Om u te overtuigen zet ik een aantal redenen op een rij waarom wandelen goed voor u is.

Wandelen is goed voor uw hart en bloedvaten

Door regelmatig een wandelingetje te maken zult u uw spieren en botten versteken. U vermindert door regelmatig de wandelschoenen aan te trekken de kans op botontkalking en u zorgt ervoor dat uw kraakbeen op niveau blijft waardoor u goed kunt blijven bewegen. Door te wandelen verlaagt u uw bloeddruk en het cholesterolgehalte in uw bloed. U gaat u zelf fitter voelen en ook de conditie van uw hard en bloedvaten wordt langzamerhand beter. Wist u dat dagelijks eens stukje lopen het risico op diabetes afneemt?

Geestelijk gezondheid

Naast de lichamelijke voordelen van regelmatig wandelen kunt u er ook geestelijk beter van worden . Met een half uurtje lopen per dag geeft u ook uw hersenen een boost. Frisse lucht, even uw hoofd leegmaken en daarna voldaan weer verder met uw dag. Wandelen geeft u nieuwe energie en verbeterd uw conditie. Met een uurtje wandelen kunt u 5000 stappen zetten wat uw vetverbranding op gang gaat helpen. Lekker uw vel en lekker in uw hoofd, regelmatig wandelen heeft eigenlijk alleen maar voordelen

See Also
Wandel in Limburg en overnacht bij een Kasteel

Wandelen kan altijd en overal

Wandelen kunt u doen vanuit huis. Op zoek naar extra uitdaging? Zoek een leuke route op in de buurt en start vanaf een andere plek uw wandelrondje. Bij diverse toeristische opstappunten zijn routes te vinden die uw rondje wandelen net weer een beetje uitdagender maken. U kunt natuurlijk alleen een stukje gaan lopen maar hoe leuk is het om met een vriend of vriendin op pad te gaan? Helemaal geen fan van alleen lopen? Zoek een wandelgroepje bij u in de buurt en sluit hierbij aan. Leer nieuwe mensen kennen en u zult zien dat het rondje wandelen voorbij vliegt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top