Now Reading
Waar moet u op letten bij het plaatsen van aanbouw

Waar moet u op letten bij het plaatsen van aanbouw

aanbouw

De huizenmarkt is oververhit waardoor het kopen van een nieuw huis een enorme uitdaging is. Wanneer u meer ruimte wil is het plaatsen van een aanbouw een optie. Wilt u een grotere keuken, een grotere woonkamer of misschien wel een fijne veranda om onder te zitten? Er zijn veel mogelijkheden maar waar moet u nu opletten bij het plaatsen van een aanbouw? Hierbij wat tips op een rijtje.

Zelf klussen of het laten doen

Wanneer u zelf erg handig bent en voldoende tijd heeft kunt overwegen zelf  te klussen. Vaak geeft een goede uitbouw meerwaarde aan uw woning, maar dan moet deze wel goed gemaakt zijn. Indien over voldoende kennis beschikt kunt u zelf aan de slag. Wilt u er zeker van zijn dat de aanbouw goed geplaatst wordt neem dan een professional in de hand. Vraag offertes op bij diverse bouwbedrijven of ZZP’ers zodat u een goede keuze kunt maken.

Heeft u een vergunning nodig?

Niet elke aanbouw heeft een vergunning nodig, Een uitbouw aan de achterkant van uw huis die maximaal 5 meter hoog en 4 meter diep is mag zonder vergunning geplaatst worden. Woont u in een huis dat gekenmerkt is als monument dan gelden er afwijkende regels. Voor dat u begint met slopen en bouwen kunt u het beste eerst bij de gemeente informeren of er wel of geen bouwvergunning nodig is. Het aanvragen van een bouwvergunning kost tijd, houdt hier rekening mee.

Denk aan het uiterlijk van de aanbouw

Met welke materialen gaat u bouwen? Past de aanbouw bij de rest van mijn huis? Bedenk goed of de gekozen aanbouw ook goed bij de rest van uw huis past. Zodra de aanbouw geplaatst is kan het afwerken beginnen. Niet alleen de aanbouw moet gestyled worden ook het gedeelte waar de aanbouw is geplaatst moet opnieuw geverfd worden. Wanneer er een aanbouw komt passen veel mensen ook de rest van de keuken of woonkamer aan zodat het allemaal weer 1 geheel gaat worden.

See Also
dweilen

Een aanbouw is een investering voor uw huis. Vraag meerdere offertes op om de prijzen te vergelijken en bereken dus ook het aanpassen van uw huidige woning mee.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top