Now Reading
AstraZeneca en Pfizer beschermen ook al na één prik

AstraZeneca en Pfizer beschermen ook al na één prik

vaccin

AstraZeneca en Pfizer beschermen ook al na één prik

Dat het Janssen-vaccin na één prik al voldoende bescherming geeft, is al een tijdje bekend. Dit vaccin zou daarmee de enige zijn aangezien er met BioNTech/Pfizer, Moderna, Vaxzevria en AstraZeneca twee prikken worden gezet om men zo goed mogelijk te beschermen tegen COVID-19.

Echter is er uit een grote Britse studie gebleken dat zowel AstraZeneca als Pfizer na één prik even goed bescherming geven. Tevens zijn ze allebei werkzaam tegen het de Britse coronavariant. Maar na één prik kan men nog steeds besmet raken met het virus en is de kans op het overdragen van het virus niet volledig uit te sluiten, evenals bij de andere vaccins. 

Ruim 373.000 Britten van alle leeftijden hebben deelgenomen aan dit grote onderzoek. Bij hen werden in totaal maar liefst 1,6 miljoen coronatesten afgenomen. Tot nu toe is dit het grootste onderzoek naar de effectiviteit van de vaccins en vandaag is het officieel naar buiten gebracht. Ook voor Nederland is dit erg relevant daar er 90% van de ca. 5 miljoen prikken, die tot nu toe gezet zijn in ons land, van AstraZeneca en Pfizer afkomstig zijn.

De Britse onderzoekers konden zien dat het aantal besmettingen mét klachten na de eerste prik veel harder afnam dan het aantal besmettingen zónder klachten. De personen die ná de eerste prik toch positief testten, droegen veel minder virus bij zich. Hieruit concluderen ze dat het immuunsysteem men na vaccinatie beter beschermt tegen het coronavirus.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top