Now Reading
Voordelen van een hond op kantoor

Voordelen van een hond op kantoor

hond op kantoor

Misschien loopt er bij u op kantoor al een hond rond of zou u zelf graag uw hond willen meenemen. Steeds vaker zijn er op kantoor honden te vinden. Wanneer u en uw partner allebei moeten werken kan het een uitkomst zijn om uw viervoeter mee te nemen naar kantoor. Niet alleen voor u zelf maar ook voor u collega’s kan uw dierenvriend een positieve invloed hebben op de werkvloer.

Voordelen van een hond op kantoor

Mensen worden vrolijk van een hond. Hoe leuk is het dat u ’s ochtends vrolijk begroet wordt door een hond en niet weggaat voordat u hem even over zijn bol heeft geaaid. Waar gewerkt wordt is ook werkstress. Honden op de werkvloer zorgen voor stressvermindering. Een pittig gesprek gehad of een break nodig van negatieve energie? Een hond vindt het altijd fijn om aandacht te krijgen en zo komt u zelf ook weer tot rust. Een kleine break door even te knuffelen of te aaien kan een positieve invloed hebben op uw stressniveau.

Meer beweging en gespreksonderwerpen

Een hond moet uitgelaten worden, ook de kantoorhond. Door in de pauze de hond uit te laten komt u zelf ook in beweging. Loop gezellig een rond met uw collega’s, de hond kan gezellig mee. Veel mensen kunnen mee praten over honden waardoor er altijd een geschikt gespreksonderwerp is.

Een vast plekje en ritme

Geef de hond wel een vast plekje in uw kantoor. Is het uw eigen hond? Leg dan bij u in de buurt een kussen of deken zodat de hond zich er ook van bewust is waar zijn of haar plekje is. Wanneer iedere collega aan het begin van de dag een koekje geeft zal de hond uit zijn voegen groeien. Maak duidelijke afspraken met uw collega’s. Willen meerdere collega’s een hond meenemen? Maak goede afspraken wie wanneer zijn huisdier meebrengt. Een kantoor is geen opvang plek. Meerdere verschillende honden op kantoor kunnen voor een hoop onrust zorgen, maak duidelijke afspraken.

See Also

Natuurlijk zijn er niet alleen maar voordelen aan een hond op kantoor. Zo kunnen collega’s bang zijn voor honden, kan hij dingen kapot maken of heel hard blaffen bij het in en uit lopen van mensen. Iedere hond is anders en niet elke hond is geschikt voor het kantoor. Bekijk goed of uw hond geschikt is voor de drukte van kantoor en probeer het in overleg met uw werkgever een keer uit.

Kantoorhonden bij Vijftigplus.nl

Ook op het kantoor van Vijftigplus.nl zijn 2 gezellige hondjes te vinden. De honden worden dagelijks meegenomen door de collega’s. De honden hebben hun eigen plekje maar lopen ook regelmatig een rondje langs de collega’s voor een knuffel. Ik vind het heel erg gezellig. Op de foto onze Sammie.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top