Now Reading
Uittip: maak een tijdreis in het preHistorisch Dorp in Eindhoven

Uittip: maak een tijdreis in het preHistorisch Dorp in Eindhoven

preHistorisch Dorp

Op zoek naar een bijzonder dagje uit in het zuiden van Nederland? Dan is een bezoek aan het preHistorisch Dorp in Eindhoven een aanrader. In dit unieke openluchtmuseum maakt u in één dag een tijdreis van 10.000 jaar en leert u het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest.

Ontdekkingstocht door het verleden

In het museum is van alles te ontdekken: van de tijd van de jagers-verzamelaars tot de late middeleeuwen. Loopt u door het museum, dan waant u zich direct in een hele andere tijd. In het preHistorisch Dorp staan reconstructies van huizen, hoeves en boerderijen die ooit in de regio van Eindhoven hebben gestaan. Stap er eens binnen en ervaar hoe het leven was zonder alle gemakken van de moderne tijd. Waarschijnlijk komt u dan ook een van de historische bewoners van het museum tegen. Deze kunnen u van alles vertellen over het verleden of een ambacht van vroeger laten zien. Door het hele museum zijn bovendien wisselende activiteiten waaraan u zelf kunt deelnemen, waaronder vuur maken, broodbakken en kegelen.

Gratis audiotour en museumgids

Wanneer u op uw tocht door het museum het liefst niets mist of op zoek bent naar de nodige verdieping, dan kunt u gebruikmaken van de gratis audiotour en museumgids. Beide bevatten interessante informatie over de diverse tijdsperiodes die u doorkruist en leiden u langs vele verrassende plekken die u anders misschien over het hoofd ziet.

Behalve op eigen houtje, kunt u ook onder begeleiding van een gids het museum verkennen. U bent van harte welkom tijdens de rondleiding, de perfecte manier om nóg meer over het verleden te weten te komen. Alle hoogtepunten worden aangedaan en er is meer dan genoeg ruimte om vragen te stellen. Zelfs de doorgewinterde geschiedenisfanaat steekt hier veel van op!

Herberg Den Bonten Os

Wilt u alle indrukken even rustig op u laten inwerken en de benen even rust geven, neemt u dan plaats op het terras of aan een tafeltje in herberg Den Bonten Os aan het middeleeuwse marktplein. Hier kunt u terecht voor een gebakje met koffie of thee of een uitgebreide lunch. Ideaal voor een pauzemomentje of als gezellige afsluiter van uw dag in het museum.

See Also
Onvergetelijk mannenweekend

Praktische informatie

Het preHistorisch Dorp is van 30 maart tot en met 3 november 2024 geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties regio zuid is het museum ook op maandag open. Gedurende het seizoen worden er in het museum meerdere evenementen georganiseerd waaronder Vikingfest, het oudste Vikingfestival van Nederland, een gezellige middeleeuwse jaarmarkt en een ambachtenweekend.

Meer informatie vindt u op de website: www.prehistorischdorp.nl.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top