Now Reading
Tips voor gezonde zoete snacks als tussendoortje

Tips voor gezonde zoete snacks als tussendoortje

zoete snacks

We zitten inmiddels halverwege februari waarbij veel mensen hun goede voornemens van 1 januari al weer laten varen. Toch gaan we langzaam weer richting het voorjaar waarbij de jurkjes en T-shirtjes weer in het zicht komen. Om u fit te voelen geef ik u tips voor gezonde zoete snacks als tussendoortje. Deze tussendoortjes zijn een goede vervanging voor de vaak ongezonde snacks. Neem ze mee tijdens een wandelrondje of maak ze klaar voor een avondje televisie.

Wat zijn gezonde zoete snacks

Snacks zijn niet per se altijd slecht, ze zijn onderdeel van uw dagelijkse voeding. Te veel snacks met te veel toegevoegde suikers kunnen op den duur wel voor problemen zorgen. Eigenlijk is natuurlijk alles met te ervoor minder goed voor uw lichaam. Gezonde snacks zijn een prima oplossing voor de traditionele tussendoortjes. Ze zijn vaak lager in vetten en bevatten ook nog eens een stuk minder suiker.

Tips voor gezonde zoete snacks

Bent u niet van het bakken of moet een snack juist in een handomdraai gemaakt zijn? De traditionele fruitsalade is populairder dan ooit. Haal uw favoriete fruit in huis en snij deze in blokjes, mix alles door elkaar en u heeft een heerlijke fruitsalade. Groot voordeel: u kunt de fruitsalade voor meerdere dagen maken. Deel de salade op in porties zodat u elke dag een bakje uit de koelkast kunt pakken. In de supermarkt heeft u ze vast wel eens zien liggen, eierkoeken. Eierkoeken zijn zoet maar ook nog eens laag in calorieën, een favoriete snack voor de fitte mensen onder ons. Met een kleine twist maakt u de eierkoeken nog aangenamer, smeer de bovenkant van de eierkoek in met een klein laagje boter en bestrooi deze met verse aardbeien, heerlijk voor de warme dagen. Een bakje kwark met vers fruit of noten blijft ook een aanrader en is ook weer binnen een handomdraai gemaakt.

Zelf snacks bakken

Staat u graag in de keuken? Maak een keer een eigen bananenbrood. Op het internet zijn er veel recepten te vinden voor deze powerfood, lees echter goed de ingrediënten lijst door en zorg ervoor dat het brood niet te vol komt te zitten met suikers. Bananen geven het boord, wat eigenlijk meer op cake lijkt al een heerlijke zoete smaak. Toch al lekker aan de bak? Maak ook eens eigen havermoutkoekjes. Door dadels te gebruiken in plaats van suiker zijn de koekjes een stuk gezonder en mag u er gerust nog eentje pakken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top