Now Reading
De verschillende mogelijkheden van accu’s op een E-bike

De verschillende mogelijkheden van accu’s op een E-bike

Tegenwoordig hebben veel mensen een E-bike. Als er tegenwind staat is het geen probleem met een E-bike en ook heuvels vormen geen obstakel meer. Als u van gewoon fietsten snel moe wordt of als dit te zwaar wordt doet u er verstandig aan om over te stappen naar een E-bike. Er zijn verschillende soorten accu’s bij E-bikes. Wat is nou eigenlijk de beste keuze of wat werkt voor u?

Accu onder de bagagedrager

Vaak vinden we een accu onder de bagagedrager terug. Het zit hier niet in de weg en de accu kan er makkelijk in geschoven worden. Het gewicht van een accu is ongeveer 6 kilo, de motor aan het voorwiel zorgt er voor dat de fiets toch in balans blijft. Sommige mensen hebben geen prettig gevoel om de E-bike onbewaakt ergens neer te zetten. De accu is makkelijk te verbergen door een fietstas, zo valt het een stuk minder op en kunt u uw fiets gerust ergens neer zetten. Er is wel een nadeel aan dit soort accu’s, de accu ligt namelijk aardig hoog ten opzichte van de fiets. Het zwaartepunt komt daardoor hoger te liggen en dat kan invloed hebben op de stabiliteit.

Accu in het frame

De accu is mooi weg gewerkt in het frame soms onder de stang bij het zadel of tussen het zadel en het stuur in. Het zwaartepunt ligt dus laag waardoor u makkelijk in evenwicht kunt blijven. Doordat de accu in het midden ligt zit vaak de motor bij het achterwiel, zo voelt het alsof u een zetje in de rug krijgt. Sommige accu’s kunnen er makkelijk uitgehaald worden maar er zijn ook fietsen waarbij de accu er vast in zit. Als u in de schuur een plekje heeft waar u de fiets op kunt laden is dit geen probleem. Doordat de accu er soms vast in zit is het extra veilig tegen diefstal.

Tips voor het opladen van uw E-bike

  • Leg de accu niet in de zon of bij de verwarming
  • Laad de accu op als u in de buurt bent en niet wanneer u slaapt of boodschappen gaat doen
  • Is de accu vol? Haal de oplader direct uit het stopcontact anders wordt de accu lui
  • Zorg voor een veilige plek zonder brandbare spullen en rookmelder in de buurt

Extra accu

Houdt u ervan om vaak een stevige fietstocht te maken? Het is natuurlijk het beste voor de accu om deze zo ver mogelijk leeg te maken en dan volledig op te laden. Is de accu nog aan het opladen maar wilt u alweer op de fiets stappen is een tweede accu ideaal. U kunt zo zuinig zijn op beide accu’s en ze kunnen afgewisseld worden. Als u een weekendje weg gaat en veel wilt gaan fietsen is dit ook handig dan kunt u gelijk weer door. Houdt er wel rekening mee dat u een goed tweede accu haalt. Er worden veel accu’s verkocht ook zonder gekeurd te zijn, zorg er voor dat u gelijk als u de E-bike koopt een tweede accu mee neemt. Dan weet u zeker dat dit van de zelfde kwaliteit is.

Fietsen met een E-bike blijft een genot met één van beide accu’s.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top