Now Reading
Wel of geen fietsverzekering?

Wel of geen fietsverzekering?

fietsverzekering

We kunnen ons tegenwoordig overal voor verzekeren. De afgelopen jaren is de E-bike ongekend populair in Nederland. Een aanschaf van een elektrische fiets is voor veel mensen een grote uitgave. We zijn zuinig op onze spullen maar door een val of diefstal kunt u maar zo opnieuw veel geld kwijt zijn aan de fiets. Een fietsverzekering kan u helpen tegen onverwachte kosten maar dekt ook vaak niet alles. Waarom wel of geen fietsverzekering? U leest het hier.

Waarom wel een fietsverzekering

Of een fietsverzekering voor u een meerwaarde heeft is afhankelijk van een aantal factoren. Zeker bij een dure fiets bent u waarschijnlijk het meest bang voor diefstal. Fietsen worden het vaakst op openbare locaties gesloten. Bij openbare locaties kunt u dien aan de fietsenstalling bij het station, bij de bushalte of in de stad. Ze u regelmatig u fiets op een openbare plek neer? Dan kan een fietsverzekering voor u verstandig zijn. Niet alleen tegen diefstal maar ook tegen schade kunt u uw fiets verzekeren. Onverwachte schade aan uw fiets kan duur uitvallen, een verzekering kan de kosten dekken. Lees goed de voorwaarde wat onder de verzekering valt en maak voor u zelf een afweging of de premie van de verzekering het verzekerde bedrag waard is.

Waarom geen verzekering

Een fietsverzekering lijkt dan misschien niet zo duur in de maand maar wanneer u 5 jaar lang elke maand premie betaalt kan het toch flink in de papieren lopen. Gebruikt u uw fiets vooral voor fietstochtjes en staat hij voornamelijk in een afgesloten schuur? Dan kunt u zich afvragen of een veekering wel nodig is. Wat is de aanschaf waarde van uw fiets? Meer premie betalen dan de fiets waard is is natuurlijk ook niet nodig. Vergelijk verzekeraars want ook in de premies kan een groot verschil zitten.

Wat zijn de voorwaarden

Neem de voorwaarden van uw fietsverzekering goed door. Zo moet u vaak de 2 originele sleutels als bewijs materiaal inleveren. Ook wanneer u fiets op privé terrein staat is het verstandig deze op slot te doen want u heeft die 2 sleutels nodig. Een goed fietsslot is voor veel verzekeraars ook een vereiste. Een slot houdt natuurlijk niet alle dieven tegen maar maakt u fiets wel een minder aantrekkelijk slachtoffer. Weeg de voor en nadelen van het afsluiten van een fietsverzekering goed af.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top