Now Reading
Waarom een helm dragen op uw e-bike

Waarom een helm dragen op uw e-bike

helm dragen op uw e-bike

De elektrische fiets in ons land is ongekend populair. Met een elektrische fiets kunt u gemakkelijk grotere afstanden afleggen. De auto laten we vaker staan want ook voor een tripje naar de supermarkt bent u met de e-bike bijna net zo snel als met de auto. Bijkomend voordeel is dat fietsen goed is voor uw gezondheid. Toch brengt de e-bike ook gevaren met zich mee. Waarom een helm dragen op uw e-bike tijdens het fietsen?

Helmplicht voor de e-bike

Al vanaf het eerst moment dat de e-bike in Nederland werd gebruikt wordt er gesproken over helmplicht. Een elektrische fiets kan snelheden halen tot 25 kilometer per uur. Een bromfiets kan maximaal 45 kilometer per uur en ook daar wordt de helmplicht ingevoerd. Een ongelukje zit soms in een klein hoekje. Zo kunt u een stoeprandje raken, te hard moeten remmen of uitwijken waardoor u de controle over uw e-bike verliest. De elektrische fiets kan daarnaast heel snel optrekken. De onverwachtse snelle bewegingen kunnen voor letsel zorgen.

Voorkom letsel door het dragen van een helm

Niet iedereen is gecharmeerd van de fietshelm. De helm is weer een extra handeling voor het weg gaan van huis. De fietshelm brengt u haar door de war en daarnaast is de helm ook nog niet voor iedereen verplicht waardoor veel mensen toch nog worden aangekeken bij het dragen van de helm. Nederlanders zijn echte fietsers dus hebben wij die helm dan wel nodig? Voorkomen is beter dan genezen. Een helm kan tijdens een val ernstig letsel voor komen. Als het aan de overheid ligt komt er een helmplicht maar zo ver is het nu nog niet.

See Also
Vriendinnenweekend met wellness

Draagt u al een helm tijdens het fietsen met de elektrische fiets?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top