Now Reading
Nooit meer last van zadelpijn met deze tips

Nooit meer last van zadelpijn met deze tips

zadelpijn

Het fietsseizoen is in volle gang. Niet alleen vanuit huis maar ook vanaf het vakantieadres wordt er veel gefietst. Waarschijnlijk fietst u net als heel veel Nederlanders deze periode veel vaker en verder dan normaal. Om te voorkomen dat u last krijgt van zadelpijn geef ik u een aantal handige tips.

Stel uw fiets goed af

Het voorkomen bij zadelpijn start bij de houding op uw fiets. Zorg dat uw fiets helemaal is afgesteld op uw lichaam. Zorg ervoor dat uw zadel en stuur zo afgesteld staan dat u niet met uw volledige gewicht op het zadel drukt. Een iets schuine houding waarbij u uw benen niet volledig strekt is het beste. Probeer uit wat bij uw past zodat u lekker ontspannen op de fiets zit.

Kies een zadel die past bij de aftanden die u gaat fietsen

Er zijn heel veel verschillende zadels op de markt. Van zacht met een schapenvachtje tot een hard zadel. Fiets u alleen kleine afstandjes dan is een zacht zadel heerlijk. Wanneer u echter lange fietstochten gaat maken kan een hardere zadel de betere uitkomst zijn. Een zacht zadel kan op lange tochten gaan plakken en doordat uw gewicht iedere keer verschuift kan het schuur plekken geven. Fiets niet met knoopjes op uw kontzakken want na 10 kilometer gaat dit gegarandeerd irriteren.

See Also
helm dragen op uw e-bike

Nog meer tips om zadelpijn tegen te gaan

Zorg ervoor dat uw kleiding niet gaat schuren. Katoen is een no go op warme dagen. Gaat u vaak fietsen? Investeer in een goede (fiets)broek. Zorg voor kleding dat kan ademen en uw vocht snel kan afvoeren. Ga af en toe staan op de pendalen om uw zitvlak wat rust te geven. U kunt u benen sterker maken door middel van krachttraining. Door uw benen sterk te maken nemen zij een deel van het gewicht over en krijgt uw zitvlak minder gewicht te verdragen. Vergeet niet om af en toe uit te rusten. Stap even van de fiets af tijdens uw tocht en geef uw zitvlak wat rust.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top