Now Reading
Tips voor een meergangen menu met kleine gerechtjes

Tips voor een meergangen menu met kleine gerechtjes

kleine gerechtjes

Er zijn steeds meer restaurants die tapas of shared dining aanbieden. De menukaart bestaat uit kleine gerechtjes waarvan u er in verschillende rondes meerdere van kunt bestellen. Lekker lang tafelen, meerdere gerechtjes proeven en het delen van eten met elkaar. Vindt u het leuk om thuis etentjes te organiseren? Met meerdere gerechtjes kunt u voor ieder elk wils maken. Ik geef u een aantal tips voor het maken van een meergangen menu met kleine gerechtjes.

Maak een goed menu met kleine gerechtjes

Het leuke van meerdere gerechtjes is natuurlijk dat er voor iedereen wat tussen zit. Doordat er meerdere gerechtjes worden aangeboden moet u de hoeveelheden aanpassen aan het gezelschap. Begin met het samenstellen van een goed menu. Bij het samenstellen van een menu kunt u rekening houden met de traditionele 3 gangen. Het leuke aan kleine gerechtjes is dat u meerdere dingen kunt serveren. Zo is een soepje in een glaasje, capriccio op een lepel en een broodplankje met smeersel een prima eerste gang. U kunt uw meergangen diner eventueel ook een thema geven zoals Italiaans, Nederlands of Spaans. In elke gang kunt u dan typische gerechten van dat moment kiezen. Maak een menu die voor u gemakkelijk te maken is. Veel gerechtjes kunt u al een dag van te voren voorbereiden. Maak geen gerechten waarbij u nog lang in de keuken moet staan maar zorg voor een menu waarbij u zelf ook veel aan tafel kunt zitten bij de gasten.

Vlees, vis en vegetarisch als hoofdgerechtjes

Voor het hoofdgerecht is het goed om een gerechtjes te maken met vlees, vis en vegetarisch. Met menu kunt u dan aanvullen aardappelen, rijst, pasta, groente en salades. Door de gerechtjes in kleine porties op tafel te serveren kan iedereen iets lekkers pakken. Het grote voordeel is dat u ook de gerechtjes voor het hoofdgerecht al kunt voor bereiden. Kies voor gerechten die gemakkelijk zijn op te waren of maak de ovenschotel al zover klaar dat deze alleen nog in de oven hoeft. Wanneer alle gerechtjes op tafel staan schuift u zelf ook lekker aan. Samen tafelen en meerdere receptjes proeven.

See Also
Waarom hoofdpijn na het drinken van wijn?

Nagerechten

Na het hoofdgerecht is het tijd voor het toetje. U kunt een variatie maken van ijs, pudding of een heerlijk kaasplankjes. Ook bij het nagerecht is combineren mogelijk. Geef uw gasten meerdere nagerechtjes. Het voordeel van een meergangen diner met kleine gerechtjes is dat u zelf ook meer tijd heeft om aan tafel te zitten. Bij dieetwensen is er voor iedereen wel iets te kiezen. Maak het u zelf gemakkelijk en begin een dag voor uw etentje met het voorbereiden van de meeste gerechtjes.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top