Now Reading
Tips voor de perfecte familiefoto

Tips voor de perfecte familiefoto

Wilt u graag een keer met de hele familie op de foto? Waarschijnlijk ziet u veel foto’s voorbij komen waarbij iedereen netjes naast elkaar staat in mooie kleren maar een unieke foto is veel leuker en spannender. Ik geef u tips en leuke ideeën voor een goede maar unieke foto. Het is zeker de moeite waard om een plekje vrij te houden op de muur voor deze foto.

Zorg voor de juiste plek

Het is makkelijk om iedereen om de bank te zetten voor een foto maar vaak is daar geen mooi licht. Zoek dus eerst naar de juiste plek voor de foto en zorg daarbij voor veel licht. Kies een plekje uit in de tuin of bij minder weer kunt u ook een plek in huis zoeken met veel ramen. Het is daarbij ook goed om op de tijd te letten hoe laat u dit gaat doen. De zon is ’s ochtends wellicht op de juiste plek maar wanneer u van plan bent in de middag de foto te maken is het al weer weg. Een foto met schemer is ook erg mooi dus stem af met de rest hoe laat ze komen voor een perfecte foto.

Positie

Heeft u een mooie plek gevonden voor uw foto? Wanneer dit bij een muur is of bij wat bomen zorg er dan voor dat de familie niet strak hier tegen aan staat maar zet een aantal passen naar voren. Dit voorkomt vreemde schaduwplekken op de foto. U maakt de foto extra spannend door op een krukje te staan of juist deze juist laag vanaf de grond te maken.

Maak gebruik van voorwerpen

Wilt u graag uw kleinkinderen op de foto zetten dan is het ook leuk om dit bijvoorbeeld met een bal te doen of met hun favoriete fietsje. Als de kinderen aan het spelen zijn krijgt u een heel ander beeld en wordt de foto veel levendiger.

See Also
kinderen en kleinkinderen

Zorg ook voor rust op de foto

Het hoeft niet allemaal druk te zijn zoals veel verschillende kleuren of een drukke achtergrond. U kunt er ook voor zorgen dat iedereen kleding draagt met bijvoorbeeld blauw, het hoeft zeker niet allemaal dezelfde kleur te zijn maar door met een wat meer aanwezige kleur te werken zal dit voor rust zorgen. Zo kunt u uw familie juist nog meer laten stralen en gaat de focus naar hun uit in plaats van hun kleding.

Dagelijkse leven

De meest leuke foto’s krijgt u vaak bij het dagelijkse leven. Niet door de poseren en allemaal naast elkaar te staan. Een simpele wandeling door het bos die u elke zondag doet met de familie en de honden maakt de foto juist extra bijzonder. Zijn jullie lekker aan het barbecueën en staan de mannen verzameld bij de barbecue hoe leuk is het om hier een foto van te maken. De intieme momentjes met elkaar zorgen voor speciale foto’s.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top