Now Reading
Met deze tips kunt u ook in de winter scooter rijden

Met deze tips kunt u ook in de winter scooter rijden

De scooter is in de zomer heerlijk om te gebruiken. Met uw haren in de wind en met het zonnetje op uw huid, helaas is dit in de herfst en winter een stuk anders. Als de scooter uw enige vervoersmogelijkheid is zult u dit het liefst zo lang mogelijk willen gebruiken. Met deze tips kunt u ook in de winter veiliger de weg op, uiteraard kunt u gladheid nog steeds het beste vermijden.

Winterbanden ook voor scooters

De meeste kennen winterbanden alleen voor auto’s echter zijn ze er ook voor scooters. Ze zijn niet altijd nodig, zomerbanden kunnen namelijk ook een goed profiel hebben echter is dit in de meeste gevallen niet zo. De winterbanden zijn vaak ook een stuk dikker en gaan langer mee en hebben ook nog eens een heel goed profiel. Heeft het toch geregend of is het iets gladder als normaal, met winterbanden zult u hier een stuk minder last van hebben als met de zomerbandjes.

Controleer onderdelen

Als het vriest of gewoon erg koud is kunnen niet alle vloeistoffen hier zo goed tegen. Zo is het beste om het oliepeil en de koelvloeistof regelmatig te controleren. U zou ook de scooter in de garage kunnen zetten in plaatst van buiten, als u ergens naar toe gaat kan dit echter vaak niet. In de winter is het een stuk sneller donker in blijft het ook ’s ochtends een stuk langer donker. Daarom is het belangrijk om ook de lampen eens goed na te kijken, doet alles het nog wel? De verlichting is natuurlijk erg belangrijk voor uw veiligheid als u in het donker de weg op gaat.

Blijf warm op de scooter

In de winter is het natuurlijk een minder aangename temperatuur om mee te rijden. Zorg daarom voor goede handschoenen die u klaar heeft liggen want uw handen zullen als eerst koud worden. Er zijn ook speciale beenkleden om niet alleen warme benen maar ook droge benen te houden bij regen. Een windscherm helpt ook niet alleen tegen de wind maar zorgt er ook voor dat u een minder koud gezicht heeft wat ook wel prettig is tijdens het scooter rijden.

See Also
scooter

Als het ijzelt kunt u beter niet op de scooter stappen maar daarnaast kunt u ook in de winter nog goed de weg op.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top