Now Reading
Waarom worden mensen ziek op de eerste vakantiedag?

Waarom worden mensen ziek op de eerste vakantiedag?

ziek op de eerste vakantiedag

We kunnen weer lekker op vakantie. Een heerlijke trip in Nederland of een mooie vakantie in het buitenland. De voorpret kan weer beginnen. Helaas brengt een vakantie soms ook minder fijne dingen met zich mee. Zo is gemiddeld 3% van de vakantiegangers ziek op de eerste vakantiedag of zelfs in de eerste vakantieweek. Veel mensen zijn dan geprikkeld, oververmoeid en gestrest.

Drukte voor de vakantie

Uit onderzoek is gebleken dat het stress niveau net voor de vakantie vaak hoger oploopt en dat dit er dan in de eerste dagen van de vakantie uitkomt. Mensen stellen zich voor de vakantie allemaal deadlines en vaak zijn deze ook onhaalbaar. Het halen van een deadline levert al stress op, maar het niet halen van een deadline zorgt voor nog meer stress en ook een teleurgesteld gevoel.

Zorg er voor dat u al een duidelijke planning maakt voor de vakantie, zodat u met een gerust hart en gevoel op vakantie kunt. Wanneer bepaalde zaken toch af moeten of opgepakt moeten worden overleg dit dan met collega’s en draag het over. Zo heeft u geen stress omdat het is blijven liggen en wordt het netjes tijdens uw vakantie opgelost.

Deze ziekte wordt ook wel de vrijetijdsziekte genoemd.

Plan een aantal vrije dagen voor de vakantie

Wilt u rustig op vakantie gaan en niet gelijk ziek worden op de eerste dag? Dan is het goed om niet gelijk op dag 1 van uw vakantie te vertrekken. Neem eerst thuis een paar dagen rust voordat u naar uw vakantiebestemming vertrekt. Zo kan lichaam en geest tot rust komen en kuntĀ  beter tegen de rust op vakantie. Zo kunt u op vakantie vanaf dag 1 genieten.

Gezonde voeding

Vakantie is goed voor de mens, maar er liggen ook een aantal risico’s op de loer. Zo gaan we vaker uit eten, blijven we langer in bed liggen. Dit is natuurlijk heerlijk, maar het lichaam moet hier vaak wel aan wennen. Het is belangrijk om ook tijdens de vakantie gezond te eten. Neem dagelijks toch 2 stuks fruit en eet ook voldoende groente. Genieten mag, maar besteed voldoende aandacht aan uw lichaam en gezondheid.

Voldoende nachtrust

Tot slot is het ook goed om voldoende nachtrust te hebben. Vaak gaat u wat later naar bed op vakantie. Dit is niet erg maar zorg wel voor voldoende slaapuren. Het lichaam heeft dat nodig om weer te herstellen van de vorige dag en energie op te doen voor de nieuwe dag. Op deze manier kunt alle dagen genieten van de vakantie en de activiteiten die op de planning staan.

Fijne vakantie!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top